Sute de şomeri dezamăgiţi la Bursa Locurilor de Muncă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Oamenii aflaţi în căutarea unei slujbe s-au plâns de salariile prea mici

Sute de oameni din Slatina şi din comunele apropiate au venit ieri la Bursa generală a locurilor de muncă, sperând să îşi găsească de lucru. Oamenii s-au înghesuit la intrare încă înainte de 9.00, ora de deschidere. Unii dintre ei au venit în căutarea unui serviciu, în timp ce alţii doar pentru a-şi pune viza de şomaj.

Posturi multe, cereri puţine

La rândul lor, mulţi angajatori au spus că sunt dezamăgiţi, pentru că şomerii nici măcar nu cer detalii despre locurile de muncă oferite. „Eu vreau să angajez o florăreasă, însă din câte am observat, oamenii trec pe lângă mine şi încep să râdă, când văd acest afiş. Nu îi înţeleg, pentru că aceasta este o meserie frumoasă, iar eu nu caut pe cineva care să vândă flori la colţ de stradă. Vreau să găsesc o persoană căreia să îi placă această meserie, să aibă înclinaţie pentru ea şi să realizeze, împreună cu mine, aranjamente florale pentru diferite ocazii“, a explicat Catrinel Rusu, una dintre angajatoarele prezente astăzi la bursă.

Cele mai căutate meserii au fost cele de electrician, dar şi cele de muncitor în construcţii. Prioritate au avut tinerii. Ei au primit, din partea angajatorilor, promisiunea că vor obţine un serviciu.

„Am fost la un domn care angaja zidari. Am discutat, am făcut schimb de numere de telefon şi a rămas stabilit că mă sună dânsul. Nu am discutat nimic de salariu, deocamdată, dar pe mai puţin de 900-1.000 lei pe lună nu mă duc“, a spus, hotărât, Cristian Tănase, de 26 de ani, din Slatina.

Salarii de criză

Şomerii s-au plâns de salariile prea mici oferite de angajatori. „Am întrebat pe la majoritatea angajatorilor, iar cei care au spus că mă pot angaja nu mi-au oferit mai mult de 600 de lei pe lună. Este un salariu mult prea mic, în condiţiile în care eu tot cam atât o să primesc şi şomaj, fără să muncesc“, a spus, dezamăgit, Ionel Necşoiu, de 36 de ani, din Curtişoara.
Persoanele care s-au prezentat ieri la bursa de la Slatina au avut de ales între 283 de posturi. „Locurile de muncă sunt destul de multe, având în vedere că la bursa de anul trecut au fost doar cu trei locuri mai mult. Sperăm că angajatorii vor recruta personalul potrivit, iar participanţii îşi vor găsi un serviciu“, a explicat Elena Iordache, purtătoarea de cuvânt a Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Olt.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite