Sute de copii nu au loc în creşe

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Municipiul Brăila are doar trei creşe, toate situate în partea veche a oraşului. Două dintre ele au program de zi, iar cea de-a treia are, pe lângă programul de zi, şi unul săptămânal, de luni dimineaţă de la ora 06.00 până vineri seară la ora 20.00.

În total sunt disponibile 200 de locuri, dar sunt peste 500 de cereri. „Eu am reuşit să găsesc un loc pentru băieţel, dar prietena mea nu. Este disperată“, a spus Amalia, o mămică în vârstă de 31 de ani.  Autorităţile nu găsesc soluţii.

„Suntem la capacitate maximă. Natalitatea este în creştere, iar noi am rămas cu acelaşi număr de locuri. Ar fi nevoie de cel puţin încă două creşe“, a spus Tiţa Mihăilă, medic pediatru şi directorul Serviciului Public de Asistenţă Medicală şi Administrare a Creşelor.

„Există intenţia de a se dezvolta acest serviciu în zona Viziru – Buzăului şi în Vidin, dar nu ştiu când“, a spus viceprimarul Doiniţa Ciocan.

La o creşă cu program de zi se plăteşte zilnic cinci lei pentru hrana copilului, iar la Creşa nr. 3, singura cu program săptămânal, tariful este de şase lei pe zi.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite