Sute de băimăreni nu au apă potabilă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sute de băimăreni nu au apă potabilă
Sute de băimăreni nu au apă potabilă

Locuitorii din cartierul Valea Roşie nu sunt branşaţi încă la reţeaua de apă şi canalizare, deşi de 8 ani primesc promisiuni. Lipsa apei potabile şi a canalizării împiedică băimărenii să-şi dezvolte afaceri de familie.

Lipsa unor condiţii minime de civilizaţie dă în continuare bătăi de cap locuitorilor din cartierul mărginaş Valea Roşie. Unii dintre ei se plâng că sunt împiedicaţi să deschidă o mică afacere tocmai din acest motiv.
Municipalitatea promitea la începutul acestui an că toţi locatarii de pe strada Valea Roşie vor fi branşaţi la apă şi canalizare până la sfârşitul anului.

Cartier de vile, fără apă curentă

Chiar dacă pe această stradă s-au construit case de sute de mii de euro, zona ar putea fi dezvoltată mult mai tare, însă lipsa apei potabile şi a canalizării nu permite dezvoltarea. Şi asta în timp ce majoritatea comunelor sau satelor din jurul Băii Mari sunt branşate la apă, iar Valea Roşie este un vechi cartier băimărean. 
„Am lucrat timp de 23 de ani şi după ce m-am pensionat vroiam să-mi deschid un magazin alimentar sau o frizerie. Totul s-a năruit când am aflat că nu voi primi nicio aprobare de la Direcţia de Sănătate fără reţeaua de apa potabilă“, spune Nelu Iuhasz. Orice afacere care implică şi o sursă de apă permanentă este menită eşecului în această zonă a Băii Mari. „Orice afacere ai vrea să-ţi deschizi, nu ai cum să rezişti fără apă potabilă. Nu putem face absolut nimic aici, atâta timp cât nu avem condiţiile necesare să spălăm vasele sau să servim clienţii cu un pahar de apă“, mai spune băimăreanul.

Nu a primit aprobări pentru magazin

Acest caz nu este însă singular. În perioada de criză financiară mai multe persoane rămase fără loc de muncă au încercat să-şi dezvolte o afacere, însă s-au lovit de aceleaşi probleme. „Când am rămas fără loc de muncă, în luna februarie, speram să-mi deschid un magazin alimentar chiar în faţa casei, dar nu am primit nicio aprobare dacă nu am fost branşată la apă şi canalizare“, povesteşte Geta Feher. Chiar dacă de opt ani încoace, locatarii acestei străzi primesc promisiuni că toate problemele lor vor fi rezolvate, autorităţile locale nu fac nimic să ajute oamenii.
„De câţiva ani buni atât eu, cât şi fraţii mei umblăm prin audienţe la Primărie. Dacă în luna februarie ni s-a spus că până la sfârşitul acestui an vom beneficia şi noi de aceste facilităţi, săptămâna trecută am aflat că am fost din nou amânaţi pentru anul viitor“, mai spune Geta.

Nicio veste de la Primărie

Vasile Barbul, director la Direcţia de Servicii Publice din cadrul Primăriei Baia Mare, susţine că o parte din reţea a fost reabilitată. „O parte din reţea a fost deja reabilitată, iar acei consumatori care nu sunt branşaţi la reţea vor fi şi ei legaţi, dar nu ştiu să vă spun când“, a spus Barbul.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite