Sute de băimăreni joacă zilnic la pariuri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sute de băimăreni joacă zilnic la pariuri
Sute de băimăreni joacă zilnic la pariuri

Criza financiară nu a afectat câştigul agenţiilor de pariuri sportive. Majoritatea pariorilor împătimiţi sunt bărbaţi cu media de vârstă de 35 de ani, ce pronostichează scorurile meciurilor şi ale curselor de câini.

 Băimărenii sunt împătimiţii pariurilor sportive. Cel puţin aşa reiese din spusele administratorilor de agenţii. Conform acestora, sunt zile în care într-un singur punct de lucru, pariază aproximativ 500 de băimăreni. „Este un viciu pentru ei, aşa că nu ţin cont de criza financiară sau dacă pierd. Câştigurile îi motivează în mod constant, chiar dacă vorbim despre sume modice”, spune Mihaela Breban, casieră la cea mai mare agenţie de pariuri sportive din Baia Mare. Preţul biletelor de participare este pentru toate buzunarele. Acesta începe de la 2,3 lei şi poate ajunge până la 230 de lei.
„Într-adevăr, majoritatea optează pentru cele mai ieftine bilete, însă sunt destui care îşi încearcă norocul şi pariază pe sume frumuşele. Unii investesc sume mari de bani, iar alţii nu. Pariorii care câştigă sume mari pun la bătaie bani mulţi”, continuă Mihaela. Aceasta mai arată că pariurile sportive şi cursele de câini sunt la mare căutare în rândul băimărenilor.

De la şoferi până la doctori

Odată trecut pragul unei astfel de agenţii, profesia nu mai are valoare: eşti doar un împătimit al pariurilor sportive. „Cei care vin sunt din toate domeniile posibile şi imposibile. De la şoferi până la oameni politici, doctori şi profesori universitari”, spune angajata. Există însă şi excepţii care întăresc regula.
„Am avut cazuri în care nişte profesori de matematică au calculat variantele prin diverse formule şi au câştigat. Este o chestie de logică, aşa că ei au un avantaj”, adaugă aceasta. Media de vârstă a celor care pariază în municipiul reşedinţă de judeţ este de 35 de ani, însă nu puţini sunt cei care au o vârstă înaintată şi pariază. „Vin şi tineri sub 18 ani, însă nu le acceptăm pariul. Aceasta este singura condiţie în ceea ce priveşte vârsta: pariorii trebuie să fie majori”, spune angajata. „Cei mai mulţi pariază fie în campionatul României când este etapă, fie în cupele europene. Înfocaţii pariază însă în orice sport, cu orice ocazie”, explică Gabriela Achim, reprezentant zonal al unei agenţii de pariuri. „Sunt persoane care îşi cumpără cărţile cu rezultate şi cotele viitoarelor evenimente sportive, calculează, se documentează, încearcă să câştige un ban”, continuă aceasta.

Câştig cât pentru un apartament

În Baia Mare, există în jur de 15 locaţii unde băimărenii pot juca la pariuri, în fiecare zi a săptămânii. „Punem la dispoziţia clienţilor o ofertă cu meciurile dintr-o săptămână. Ei trebuie să treacă pe bilet codul şi pronosticul şi... să spere la un câştig”, spune casiera de la una dintre agenţii, Mihaela Breban. „Eu pariez de cinci ani. Pot să spun că toţi banii adunaţi ar fi de un apartament în Baia Mare, iar cei pierduţi - de două”, spune zâmbind Vasile Grigoraş de 40 de ani, client fidel al agenţiilor de pariuri sportive. El este doar unul dintre miile de băimăreni ce-şi pierd astfel banii, dar care pariază în continuare.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite