Sute de contestaţii la examenul de bacalaureat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sute de contestaţii la examenul de bacalaureat
Sute de contestaţii la examenul de bacalaureat

Inspectoratul Şcolar Judeţean a început astăzi recorectarea lucrărilor contestate

 Zeci de elevi gorjeni au depus aseară la cele 50 de centre de examinare din judeţ contestaţii cu privire la rezultatele  la examenul de bacalaureat. Potrivit reprezentanţilor ISJ Gorj peste 300 de elevi au depus contestaţii după afişarea rezultatelor primei sesiuni a examenului de bacalaureat.
Contestaţiile vor fi soluţionate în următoarele două zile, iar afişarea rezultatelor finale are ca termen limită data de 9 iulie.  Notele cele mai mari au fost obţinute de elevi ai Colegiului Naţional Tudor Vladimirescu din Târgu-Jiu. Româna şi matematica au fost materiile care au împiedicat aproape 500 de elevi să ia bacul.

Au contestat note de 9, 70

Unii dintre elevi au contestat chiar şi note foarte mari. Potrivit inspectorului adjunct al IŞJ Gorj, Vasile Antonie, sunt cazuri în care elevii au contestat note aproape de 10. „Cele mai multe contestaţii le-am primit la limba română, 186, şi la matematică, 101, iar la celelalte câte una-două. Au fost elevi care au contestat şi note de 9,40, 9,70. Probabil că voiau 10“, a adăugat Antonie.
„Am contestat nota 8 obţinută la română pentru că vreau o notă mai mare. Am făcut mai mult, eu aşa consider“, a spus Ilie Bordânc, elev la Liceul de Muzică.
Dintre 5.238 de elevi înscrişi, aproximativ 500 nu au reuşit să treacă examenul. Matematica a fost materia care le-a dat bătăi de cap multora dintre ei. Există şi elevi care au obţinut doar nota 1,00 la matematică. 15 elevi de la nivelul judeţului au absolvit liceul cu media 10.
În timp ce unii contestă note de 9, alţii se bucură că au promovat examenul. „Eu am obţinut media 6,80 şi sunt mulţumit că l-am luat. Important este că am trecut de examenul cel mai important al vieţii“, a spus cu mari emoţii Dragoş Cojocaru, elev al Liceului Agricol de la Bârseşti.
Elevii de la Colegiul Naţional Tudor Vladimirescu au obţinut cele mai mari note. „15 elevi din Gorj au obţinut media 10. Cei mai mulţi provin de la Liceul Tudor Vladimirescu.  Peste 1.700 de elevi au nota între 8 şi 8,99“, a mai spus inspectorul adjunct Vasile Antonie.

A dat bacul odată cu fiica


Constantin Clenciu, în vârstă de 45 de ani, din Târgu-Jiu a dat examenul de bacalaureat în acelaşi an cu fiica sa. Din cauză că nu avea o slujbă s-a gândit să continue studiile pentru diploma de liceu.  „Am terminat clasa a XI-a la Liceul Ecaterina Teodoroiu în 1982. Am continuat clasa a XII-a abia anul acesta la Grupul Şcolar Materiale de Construcţii Nr. 2 din Târgu-Jiu. Soţia m-a determinat să dau examenul. Am luat nota 8,60, iar fiica mea Irina a terminat la Colegiul Naţional Spiru Haret cu nota 9,98“.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite