Suspectul crimei din farmacie, liber

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La aproape patru ani de la comiterea crimei din farmacie, procesul a luat sfârşit ieri. Principalul suspect, Alexandru Diaconescu, este liber, după ce Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie

La aproape patru ani de la comiterea crimei din farmacie, procesul a luat sfârşit ieri. Principalul suspect, Alexandru Diaconescu, este liber, după ce Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) a respins recursul formulat de procurori.

Dosarul crimei nu va putea fi clasat timp de cel puţin 20 ani, timp în care anchetatorii trebuie să caute un alt suspect.
Până atunci, crima este considerată una cu autor necunoscut.

Teoretic, DIICOT Braşov, instituţia care a instrumentat dosarul, ar mai avea două căi extraordinare de atac – revizuirea dosarului sau contestaţia în anulare –, dar decizia ÎCCJ nu va fi atacată.

Alexandru Diaconescu şi-a petrecut ultimii ani în arest şi în instanţe, fiind reţinut în decembrie 2004, la câteva zile de la crimă. A fost acuzat de omor deosebit de grav, iar procurorii au cerut închisoarea pe viaţă.

Primul proces desfăşurat la Tribunalul Braşov s-a terminat în februarie 2007, când Diaconescu a fost achitat. Dosarul s-a mutat apoi la Curtea de Apel, unde s-a judecat încă un an.

În mai 2008, Diaconescu a fost achitat a doua oară. Procurorii au făcut recurs la ÎCCJ, dar instanţa supremă a respins ieri recursursul. Diaconescu nu va mai putea fi niciodată cercetat în acest caz.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite