Surse: Vântu, dat în consemn la frontieră

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sorin Ovidiu Vantu, proprietarul trustului media Realitatea-Caţavencu
Sorin Ovidiu Vantu, proprietarul trustului media Realitatea-Caţavencu

Omul de afaceri Sorin Ovidiu Vântu este dat în consemn la frontieră pentru ca autorităţile judiciare să fie anunţate când acesta părăseşte România, aceasta nefiind o măsură preventivă, au declarat, miercuri, pentru Mediafax, surse judiciare.

Poliţia de Frontieră nu a vrut să comenteze informaţia aceasta făcând partea din categoria celor clasificate.

Nici Ministerul Public nu a dorit să ofere vreo informaţie.

Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (PICCJ) a constituit un dosar penal în care se fac cercetări cu privire la cei care l-au ajutat pe Nicolae Popa, fostul director Gelsor, să se sustragă executării pedepsei.

Se efectuează cercetări cu privire la cei care l-au ajutat pe Popa să se sustragă pedepsei

Biroul de presă al Ministerului Public a comunicat în 3 decembrie că, "în baza informaţiilor primite cu privire la arestarea cetăţeanului român Popa Nicolae, la data de 2.12.2009, în Indonezia, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a constituit un dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de favorizarea infractorului cu privire la persoanele care au ajutat persoana condamnată să se sustragă de la executarea pedepsei". Instituţia nu a oferit alte detalii.

Fratele lui Nicolae Popa a fost audiat pe 3 decembrie de procurorii Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (PICCJ) şi chestionat în legătură cu persoane care l-ar fi susţinut pe fostul director al Gelsor în a se sustrage execitării pedepsei.

Virgil Popa, în prezenţa unui avocat, a dat detalii procurorilor despre fuga fratelui său, Nicolae Popa, capturat în 2 decembrie, de către autorităţile din Jakarta.

Vântu nu a exclus posibilitatea ca Popa să depună mărturie împotriva sa

Extrădarea a fost solicitată în vederea punerii în executare a pedepsei închisorii de 15 ani aplicată inculpatului Nicolae Popa pentru săvârşirea infracţiunilor de înşelăciune în formă continuată şi delapidare.

Omul de afaceri S. O. Vântu nu a exclus posibilitatea ca fostul director Gelsor Nicolae Popa să depună mărturie împotriva sa, spunând că "orice e posibil", însă a apreciat că aceasta nu va fi "de culpabilizare".

Întrebat, într-un interviu pentru Hotnews, dacă se teme că Nicolae Popa - arestat în 2 decembrie, în Indonezia - va depune mărturie împotriva sa, omul de afaceri afirmă că "orice este posibil".

Întrebat dacă în urma unei asemenea mărturii este posibil ca dosarul FNI sa fie redeschis, cu el inculpat, Vântu a declarat: "Mărturii de culpabilizare a mea? Exclus! Atâta timp cât eu v-am spus că eu nu am furat un leu de nicăieri, mă îndoiesc că cineva... A! De acuzat mă poate acuza o Românie întreagă sau o planetă întreagă".

El a afirmat că regretă arestarea lui Nicolae Popa - fost membru al Consiliului de Încredere al Sov Invest - spunând că îi era prieten, că este un om deosebit şi că "a intrat în povestea asta absolut nevinovat", condamnarea acestuia la 15 ani de detenţie fiind un verdict dat "pe articole de presă, nu după cercetări reale".

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite