Boc: Niciun ministru nu şi-a depus demisia/ Remanierile se fac, nu se discută

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Miniştrii Mihai Şeitan, Daniel Funeriu şi Mihai Dumitru şi-ar putea prezenta în şedinţa de Guvern de astăzi demisiile din funcţie, potrivit unor surse, citate de Antena 3.

UPDATE Marian Sârbu: Lista cu noii miniştri din guvernul remaniat, pe care sunt şi eu, e falsă

Preşedintele Uniunea Naţională pentru Progresul României, Marian Sârbu, a negat că s-ar afla pe o listă cu miniştri care să facă parte dintr-un viitor guvern remaniat. "Într-o perioadă de criză este absolut penibil să negociezi o astfel de funcţie", a subliniat Marian Sârbu.

UPDATE Premierul Emil Boc a afirmat astăzi înainte de întâlnirea cu membrii PDL, de la Palatul Parlamentului, că niciun ministru nu şi-a depus demisia astăzi. "Nu, nu este nicio demisie depusă. Iar în privinţa remanierilor, ele se fac, nu se discută", a răspuns Boc la întrebarea jurnaliştilor legată de posibila demisie a celor trei miniştri.

UPDATE Ioana Munteanu a afirmat că niciun ministru nu şi-a depus demisia. "Zvonurile referitoare la demisia unor miniştri sunt false", a spus presei oficialul guvernamental.

UPDATE Postul de televiziune Antena 3 transmite că Daniel Funeriu şi-ar fi depus deja demisia, gestul său putând fi urmat în cursul zilei de astăzi de Mihai Şeitan şi Mihai Dumitru. Potrivit zvonurilor, Valeriu Steriu a fost propus pentru Ministerul Agriculturii, iar Marian Sârbu pentru cel al Muncii. Totodată, Mihai Dumitru va candida pentru postul de director la de Dezvoltare Rurală, din cadrul Comisiei Europene, urmând să participe la condurs săptămâna viitoare.

UPDATE Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Ioana Munteanu, a afirmat că premierul a întrerupt şedinţa pentru a vorbi cu un oficial de la Bruxelles, transmite Realitatea Tv.

UPDATE Şedinţa de Guvern a fost întreruptă pentru ca mai mulţi miniştri să îşi depună demisiile, potrivit unor surse guvernamentale.

Mai mulţi parlamentari PDL s-au arătat nemulţumi de activitatea celor trei, aseară, după şedinţa în care a fost respinsă moţiunea. În aceste condiţii miniştrii Muncii, Educaţiei şi Agriculturii îşi vor anunţa demisiiile astăzi dimineaţă în cadrul şedinţei Executivului.

Ministrul Muncii, Mihai Şeitan, a fost ameninţat cu remanierea de premierul Emil Boc, încă din urmă cu câteva luni, atunci când a făcut afirmaţii cu privire la scăderile de salarii.

Ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, a declarat, săptămâna trecută, că nu se teme că ar putea fi remaniat şi că îşi va continua proiectele cât timp este în funcţie.

Ieri, ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Elena Udrea, a declarat că în Guvern nu s-a discutat despre o eventuală remaniere în cazul în care moţiunea de cenzură a PSD va fi respinsă.

"Nu am discutat, nu s-a discutat de remaniere deocamdată", a spus Udrea.

La începutul lunii iunie, vicepreşedintele PDL Ioan Oltean declara că până la finele lunii iunie sau la începutul lunii iulie va avea loc o remaniere a Guvernului, fără a menţiona la ce miniştri se referă.

Revenim cu detalii.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite