Supremaţia interlopilor din Chiajna se tranşează cu sadism

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cei patru indivizii din Chiajna care au bătut crunt, în noaptea de 13 spre 14 martie, un bărbat în vârstă de 35 de ani, pe care l-au abandonat apoi, în comă, la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, au fost trimişi în judecată.

Costel Raiciu (21 de ani), Costin Făgăteanu (24 de ani), Bogdan Borangic (27 de ani) şi Claudiu Kovacs (24 de ani) sunt acuzaţi de răpirea lui Emil Bădescu şi “tentativă de omor calificat şi deosebit de grav”.

Costel Raiciu şi victima Emil Bădescu îşi disputau supremaţia în comuna ilfoveană Chiajna, fiind de multă vreme în conflict. În seara de 13 martie, Raiciu şi-a adunat gaşca, decis să tranşeze definitiv diferendul cu Bădescu. Au aşteptat victima să plece din cârciuma satului spre casă şi, profitând de întuneric, au atacat.

Mâinile şi picioarele, zdrobite cu toporişca

Cei patru indivizi, înarmaţi cu bare metalice, au tăbărât pe Emil Bădescu, lovindu-l de mai multe ori în cap. Apoi l-au luat de mâini şi de picioare, l-au aruncat pe bancheta din spate a maşinii lui Costel Raiciu, şi l-au dus la spălătoria auto din sat.

“Inculpaţii au scos victima din autoturism, au aşezat-o pe rampă şi au agresat-o în continuare, agresiunea continuând cu o doză ridicată de sadism. Inculpaţii au lovit-o cu corpuri contondente – Raiciu Costel folosind muchia unei toporişti – în aşa fel încât acesteia să i se cauzeze fracturi multiple la nivelul tuturor membrelor, inclusiv la nivelul degetelor mâinilor. În momentele în care partea vătămată îşi pierdea cunoştinţa, inculpaţii o udau cu apă, pentru ca aceasta să sufere în continuare chinurile la care era supusă”, se arată în rechizitoriul întocmit de procurori.

Declaraţia făcută la Parchet de către unul dintre agresori, Costin Făgăteanu, este edificatoare: “Emil se văicărea, fără a spune ceva. Costel (Raiciu – n.r.) a luat la rând la pipăit mâinile şi picioarele lui Emil să vadă dacă sunt rupte, intenţionând să i le rupă în acele zone în care nu erau deja rupte...Apoi Costel a luat o toporişcă din maşină şi a aşezat mâinile lui Emil pe ciment, după care i-a lovit în mod repetat degetele”.

După bătaie, discotecă

După ce l-au bătut bine pe Emil Bădescu, cei patru agresori l-au băgat în portbagaj – “deoarece era murdar de sânge şi fecale”, spun anchetatorii – abandonându-l pe o stradă lăturalnică din Chiajna. Apoi s-au întors la spălătoria auto, unde au înlăturat cu un furtun cu apă urmele de sânge.

Ca şi cum nimic nu s-ar fi întâmplat, indivizii s-au dus acasă la Costel Raiciu să se pregătească de discotecă. Acolo i-a întâmpinat Ştefan Raiciu, tatăl lui Costel. Acesta a realizat gravitatea celor întâmplate, aşa că l-a luat pe Emil Bădescu din drum şi l-a abandonat la spital.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite