Superbolidul care se încarcă la orice priză GALERIE FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Spaniolul Rafael de Mestre traversează România la bordul unei Tesla Roadster, o maşină electrică dotată cu 300 de cai-putere. Caravana „Tesla Goes East“ a parcurs peste 4.000 de kilometri în Europa până să ajungă în România. Maşina electrică are adaptor pentru prizele din fiecare ţară.

Turneul european „Tesla Goes East" a debutat luna aceasta în Suedia şi la începutul acestei săptămâni a ajuns în România, la Arad. Scopul turneului este popularizarea conceptului de maşină electrică şi exemplificarea faptului că maşinile nepoluante sunt mult mai fiabile decât se crede. Ideea îi aparţine dr. Rafael de Mestre, un spaniol care are mai multe afaceri în România. „Prin acest turneu vreau să demonstrez că o maşină electrică poate constitui o alternativă viabilă la maşinile clasice pe care le-am condus cu toţii în peste 100 de ani.

Este timpul pentru o schimbare în modul în care privim maşina, iar pentru secolul XXI maşina electrică reprezintă, în opinia mea, cel mai bun exemplu de progres", a declarat de Mestre la începerea turneului. Spaniolul este însoţit de un prieten, Eberhard Mayer, cei doi conducând maşini Tesla Roadster. Scopul final al turneului este atingerea ţărmului românesc al Mării Negre, unde vor totaliza 5.000 de kilometri.

image

Click pe poze pentru galerie foto

Sibienii s-au înghesuit

Cele două supermaşini au ajuns luni după-amiază în centrul Sibiului şi imediat au atras atenţia trecătorilor. În parcarea Hotelului Continental Forum se aflau două prelungitoare pentru reîncărcarea bateriilor.

„N-am văzut niciodată aşa ceva pe viu, doar la televizor. Mi se pare incredibil faptul că practic merge pe baterii", a spus Ionel Popa. „Am mai văzut încercări de maşini ecologice, mai ales cele de la Toyota, dar acestea două chiar arată extraordinar. Sunt sportive, nervoase, iar ca performanţe cred că se luptă de la egal la egal cu mărci consacrate, precum Ferrari, Porsche sau Lamborghini", a declarat şi Mihai Proca.

Dr. Rafael de Mestre a stat de vorbă cu toată lumea, explicând pe larg toate avantajele unei maşini electrice. „România este o ţară în dezvoltare şi sunt sigur că nu va trece mult timp până vom vedea mai multe maşini electrice pe drumuri. Aceasta are o autonomie de peste 400 de kilometri şi, după cum puteţi vedea, se încarcă la orice priză. Are chiar adaptor pentru fiecare tip de priză electrică din fiecare ţară. Iar preţul energiei electrice este sub cel al petrolului", a mai spus de Mestre. Bateria se încarcă timp de trei-patru ore, iar cu ea plină se parcurg circa 400 de kilometri. Azi, caravana „Tesla Goes East" va ajunge la Bucureşti.

Costă 120.000 de euro

Modelul Tesla Roadster are aproape 300 de cai-putere şi atinge 100 de kilometri pe oră în 3,9 secunde. Preţul acestui bolid este de aproximativ 120.000 de euro.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite