Supărare româno-bulgară la capul podului Calafat-Vidin

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Emil Boc
Emil Boc

Construcţia podului Calafat-Vidin va dura până în iunie 2011, cu toate că termenul de realizare a fost stabilit iniţial pentru sfârşitul acestui an.

Premierul Emil Boc şi omologul său bulgar, Boiko Borisov, au vizitat ieri şantierul de la Vidin. Vizita oficială a iscat un scandal între constructorul spaniol FCC, contractat de guvernul bulgar, şi oficialii români.

Guvernul Boc a fost acuzat de reprezentanţii constructorului că nu a acordat la timp autorizaţiile necesare pentru a avansa lucrările pe partea românească. „Este o minciună cât casa!", a replicat ministrul român al Transporturilor, Radu Berceanu. Acesta a susţinut că firma constructoare nu a solicitat autorizaţiile.

Premierul bulgar a luat partea guvernului de la Bucureşti şi le-a cerut insistent reprezentanţilor constructorului să indice vinovaţii pentru întârzieri. „Dacă nu obţinem o prelungire de termen pentru cheltuirea banilor oferiţi de UE pentru construcţie, fondurile de 70 de milioane de euro, primite prin programul ISPA, ce facem? Pierdem banii?", a spus, nervos, Borisov.

Cei doi premieri au semnat ieri o cerere către Bruxelles pentru a primi amânare. „Dacă Bruxelles-ul nu va fi milostiv, oprim lucrările!", a mai spus Borisov. Emil Boc a avertizat că va mai face vizite neanunţate pe şantier. „La 9 iunie venim să inaugurăm podul!", a afirmat Boc. Podul Calafat-Vidin va face legătura între cele două state pe cale rutieră şi cale ferată, pe o distanţă de cinci kilometri.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite