Suntem codaşi la reciclarea deşeurilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

România ocupă penultimul loc în Europa la reciclarea de deşeuri, arată un raport privind reciclarea deşeurilor, realizat în cadrul proiectului “Economia Socială, o soluţie pentru mediul înconjurător”.

Serviciile de salubritate au crescut în ultimii şapte ani cu numai 7%. În plus, în România se înregistrează cea mai mare discrepanţă între cantitatea de deşeuri municipale generată şi cantitatea tratată. De asemenea, cercetarea arată că, la nivel european, România este pe penultimul loc în ceea ce priveşte  cantitatea de deşeuri municipale reciclate.

În privinţa serviciilor de salubritate, doar 54% din populaţia României beneficiază de servicii de salubritate. Cele mai multe deşeuri municipale sunt valorificate în Regiunea Bucureşti-Ilfov- 2,5 şi în Regiunea Nord –Est-1,9%.


Nici la deşeurile de echipamente electrice şi electronice nu stăm mai bine. România s-a angajat ca până în 2015-2016, să ajungă la 50% reciclare. Pentru acest obiectiv, “aruncăm peste 1,2 milioane de euro ca în fiecare judeţ să avem pus la punct un sistem de containere de colectare selectivă”.


Un român generează un kilogram de deşeuri pe zi, din care 50-94% este reciclabil. Principalele categorii de deşeuri care se pot colecta selectiv sunt hârtia, plasticul, sticla, metalul, aparatura electrică şi electronică, bateriile, becurile şi tuburile fluorescente.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite