Sunet îngheţat la cheful de Revelion

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Temperaturile scăzute au dat bătăi de cap inginerilor de sunet, iar vocile soliştilor au deviat de la partiturile originale. La Timişoara au cântat Jennifer Rush şi Abba 99, singura formaţie cu dreptul de a cânta melodiile trupei Abba.

În oraşul de pe Bega, noul an a fost pregătit în ritmul sunetului de acum 40 de ani cu o Piaţa Victoriei neîncăpătoare pentru cele 20.000 de persoane care au vrut să petreacă în aer liber.

Formaţia Abba 99 a deschis spectacolul şi i-a făcut pe privitori să uite că, de fapt, nu participă la un spectacol Abba al anilor ’70. Solistele au avut de la început probleme cu vocea, iar sonorizarea nu le-a ajutat deloc.

„Nu se auzea perfect şi pe la jumătatea concertului celor de la Abba 99 a început să se audă tot mai slab”, a povestit Rotar Adrian, un spectator care s-a aflat chiar aproape de scenă.

Runda a doua a fost întreţinută de concertul cu Jennifer Rush, care a rămas cu handicapul sonorizării. „Pentru oamenii care nu au putut pleca la munte sau nu au mers la un Revelion organizat, petrecerea din centrul Timişoarei a fost o variantă cât de cât bună”, a spus Anda, o studentă care a venit să petreacă puţin prin centrul oraşului.

Pe locul doi ar putea intra Aradul, cu un spectacol în familie. Primăria a vrut ca anul acesta să urce pe scenă doar artişti cu origini arădene astfel că au concertat Cargo, Pacifica, Mircea Baniciu şi Virgil Iuga. În comparaţie cu Aradul, Timişoara nu a avut nicio voce românească pe scenă.

Petrecere antrenată de artişti români

Sudul şi sud-estul Banatului se pot lăuda cu oraşele Reşiţa şi Caransebeş, în care a existat un program de Revelion destul de complex.

La Reşiţa, unde petrecerea în aer liber a fost organizată de Casa de Cultură, a cântat trupa de rock reşiţeană, Phaser, urmată de un ansamblu popular şi apoi de orchestra sârbească, Stojana Krstica.

Ultimele ritmuri pe scena Centrului Civic au fost aduse de formaţia de raggaeton, Chicanos. În tot acest timp, publicul a fost întreţinut cu ceai şi vin fiert gratis.

„Doina Banatului” a răsunat în Caransebeş şi a fost urmată de formaţia Ritmuri Noi, Matteo, trupa Compact şi Analia Selis, artistă care a fugit repede la Bocşa, unde era programată pentru concertul de la ora 23.00. În noul an, pentru petrecăreţii din Caransebeş a răsunat fanfara „10 prăjini”, al cărei spectacol a şi închis cheful în aer liber.

Revelioane cu probleme în alte oraşe

Invitata specială din Cluj a fost Samantha Fox, artistă în vogă în anii `80, intrată ulterior într-un mare con de umbră la nivel european.

Solista n-a păşit cu dreptul în noul an la Cluj. Sonorizarea pusă la dispoziţie de către organizatori i-a dat mari bătăi de cap artistei britanice. Şi Enrique Iglesias a intrat cu stângul în noul an, la Bucureşti, după ce sonorizarea de pe scena de la Romexpo i-a jucat feste.

La sfârşitul concertului, Enrique s-a dezlănţuit şi, furat de ritm, a urcat lângă baterist şi a lovit cu pumnul într-un paravan, pe care l-a şi rupt. O altă poblemă în noaptea de Revelion, în capitală, a fost generată de petarde.

Patru tineri, dintre care doi copii, au fost răniţi grav şi transportaţi la Spitalul de Arşi. O altă victimă a pocnitorilor de Sărbători a fost transportată de urgenţă la Spitalul Universitar.

image
Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite