Sulfina Barbu: Opoziţia blochează iresponsabil Legea asistenţei sociale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
 Fostul ministru al Muncii, Sulfina Barbu
Fostul ministru al Muncii, Sulfina Barbu

Ministrul Muncii, Sulfina Barbu, acuză de iresponsabilitate partidele din opoziţie, care blochează Legea asistenţei sociale şi le ameninţă că le va pârî la FMI, CE şi BM.

"Am fost astăzi pentru a opta oară în Senatul României pentru a convinge opoziţia să deblocheze Legea cadru a asistenţei sociale. De fiecare dată am avut aceeaşi reacţie iresponsabilă a parlamentarilor partidelor din opoziţie. Prin blocarea Legii cadru a asistenţei sociale, opoziţia transformă Senatul din instrument de promovare a intereselor cetăţenilor în frânarul reformelor structurale”, spune ministrul Sulfina Barbu, într-un comunicat.

„Prin această atitudine inacceptabilă opoziţia demonstrează încă o dată că nu poate fi un partener serios de discuţii, nici pentru Guvernul României, nici pentru Fondul Monetar Internaţional”, mai spune Barbu.

Drept represalii, ea ameninţă că va „informa” Fondul Monetar Internaţional (FMI, Comisia Europeană (CE) şi Banca Mondială (BM), „despre repetatele blocări ale reformei de către Opoziţie.

Dezbaterile pe proiectul Legii asistenţei sociale au fost amânate de mai multe ori, în plenul Senatului, de când a început sesiunea parlamentară.

Proiectul de lege are termen de adoptare tacită data de 3 noiembrie.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite