Sudoku, predat la ora de mate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un profesor de matematică îi învaţă pe elevi cum să joace sudoku şi jocuri logice

Orele de matematică sunt mai atractive pentru elevii şcolii „Nicolae Bălescu” de când profesorul de matematică a decis să-i înveţe cum să rezolve jocuri .

Profesorul de matematică Dan Onofrei a găsit o metodă interesantă de a atrage elevii spre o materie care, în ultima vreme, a devenit tot mai puţin populară. Astfel, orele lui de matematică încep cu un scurt istoric al jocului sudoku.

Profesorul le explică cum trebuie să completeze grila. După ce se dumiresc despre ce e vorba, elevii devin activi şi se înghesuie care să meargă la tablă să dea rezolvarea corectă.

Cursuri atractive

De când cu jocurile, elevii aşteaptă cu plăcere orele de matematică. „Sunt foarte receptivi la jocuri. Se vede şi la orele de matematică că le place mai mult dacă sunt jocuri. Prind drag de materie, de profesor şi de şcoală”, a spus dascălul. „Eu am mai făcut sudoku din ziare, acasă, mi-a arătat mătuşa cum se joacă”, a povestit Şerban Buzle, în vârstă de 11 ani. „Ne distrăm foarte bine şi învăţăm multe lucruri noi. Ar fi bine să fie mai multe ore la fel ca asta. Şi profesorul ne place, este printre cei mai buni”, a adăugat Vanessa Popescu, în vârstă de 12 ani.

Vin cu drag la şcoală

„În cadrul orelor opţionale de matematică m-am gândit cum să atrag elevii către „limba” matematică. Am ales o metodă ludică, jocul. Oricum ei sunt tentaţi de jocurile pe calculator”, a explicat profesorul Dan Onofrei. Jocurile logice vor fi predate pe tot parcursul anului şcolar 2008-2009, iar profesorul ar dori să meargă cu acest program şi în următorii ani. „Ceea ce începem noi aici se înscrie în categoria de activităţi menite să diversifice ceea ce le oferim copiilor pentru a-i atrage la şcoală”, a completat directorul instituţiei, Ioan Mocanu.

Sudoku, manie internaţională

Sudoku este o prescurtare şi se traduce din japneză ca: „Cifrele trebuie să rămână unice, singure”. Jocul a fost inventat de un american şi a fost publicat prima dată în 1979. Însă firma japoneză Nikoli Co. LTD i-a dat denumirea şi l-a promovat în întreaga lume. Marile cotidiene engleze The Independent, The Sun, The Guardian şi The Daily Mirror au rubrici speciale de sudoku.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite