Peste 160 de morţi în confruntările tribale din sudul Sudanului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Peste 160 de morţi în confruntările tribale din sudul Sudanului
Peste 160 de morţi în confruntările tribale din sudul Sudanului

Peste 160 de persoane, majoritatea femei şi copii, şi-au pierdut viaţa în sudul Sudanului, în urma luptelor de duminică dintre triburile rivale din această parte a ţării, au anunţat luni un lider local şi un responsabil al Organizaţiei Naţiunilor Unite, potrivit AFP.

În confruntări au murit 100 de femei şi copii, 50 de bărbaţi şi 11 soldaţi. Luptele s-au dus între triburile Murele şi Lo Nuer, a declarat Goi Jooyul Yol, responsabil local al regiunii Akabo, unde au avut loc violenţele.

"Avem 161 de morţi confirmaţi şi continuăm căutările în savană pentru alte posibile victime", a declarat el.

Situaţia din Akabo, din statul Jonglei, "este tensionată şi cei care fug de lupte continuă să ajungă la noi", a declarat Yol, în capitala statului Jonglei, Bor.

Responsabilul a avertizat că deşi luptele s-au încheiat, există riscul ca acestea să fie reluate.

"Oamenii suferă de foame, iar situaţia este gravă. Sperăm însă că va fi evitată o escaladare a conflictului şi că vor fi posibile negocieri între cele două grupuri", a mai spus el.

"Avem informaţii privind moartea a peste 160 de persoane, printre care figurează un număr mare de femei şi copii, în confruntările dintre grupuri etnice rivale", a declarat, sub protecţia anonimatului, şi un oficial al ONU.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite