Poliţia caută doi ucraineni în cazul dublei crime din Siret

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Portretele-robot ale celor doi bărbaţi bănuiţi de crimă
Portretele-robot ale celor doi bărbaţi bănuiţi de crimă

Poliţiştii suceveni au schiţat portretele-robot ale celor care se bănuieşte că le-ar fi executat pe soţia şi fiica lui Vasile Hriţcu (43 de ani), valutistul din Siret. Bărbatul trăieşte cu spaima că aceştia ar putea reveni şi se pregăteşte să-şi vândă apartamentul şi maşinile şi să se mute din oraş.

La o săptămână după dublul asasinat care a zguduit micul orăşel de la graniţa cu Ucraina, poliţiştii suceveni au reuşit să schiţeze portretul celor doi ucraineni care se bănuieşte că ar fi autorii crimei. Primul este un bărbat cu vârsta între 30 şi 35 de ani, cu înălţimea de aproximativ 1,80 metri. Este voinic şi are tenul măsliniu deschis, ochii albaştri, păr negru şi sprâncene groase. El purta în momentul crimei o geacă de culoare neagră cu fermoar, pantaloni largi de culoare închisă şi un fes negru pe cap.

Mai citiţi şi:

Un tânăr avocat și-a agresat iubita și ea avocată pe holurile de la Tribunalul Sibiu

Suceava: Ei sunt posibilii asasini de la Siret!

„Asasinii au fost ucraineni. Ai noştri sunt mai omenoşi“

Fiica şi soţia, executate în stil mafiot

Mărturie: „Cămătarii au angajat asasini din Ucraina“

Complicele acestuia este un individ ceva mai scund, la 1,70 metri. Poliţiştii spun că ar avea între 40 şi 45 de ani şi părea îmbătrânit prematur. Bărbatul are tenul deschis şi părul roşcat, faţa rotundă şi ochii căprui, gura mică şi sprâncenele puţin vizibile. Ca semn particular, are nasul deformat, posibil din cauza unei deviaţii de sept. La momentul crimei purta o căciulă de blană şi o geacă de culoare gri-închis spre verzui.

Portretele-robot au fost trimise tuturor punctelor de trecere a frontierei şi echipajelor de poliţie care organizează filtre rutiere pe drumurile din judeţ.

„Persoanele care pot furniza informaţii care să ducă la identificarea celor doi sunt rugate să anunţe cea mai apropiată unitate de poliţie sau să apeleze numărul unic de urgenţă 112", a declarat Gabriel Panţîru, purtătorul de cuvânt al IPJ Suceava.

Hriţcu îşi pregăteşte fuga

Deşi poliţiştii îi caută pe cei doi ucraineni, valutistul rămas văduv crede că este în continuare în mare pericol, atât el, cât şi fiul său Cristian. „A fost ameninţat de ucraineni că vor fi ucişi toţi patru dacă nu-şi rezolvă problemele cu ei. Ştie că fiul său este următorul pe listă", a declarat un membru al familiei Hriţcu. Din acest motiv, suceveanul s-ar pregăti să vândă tot ce are şi să plece din oraş.

Hriţcu caută acum clienţi pentru apartamentul său şi cele două maşini pe care le deţine: „A spus că vrea să plece departe, într-un loc doar de el ştiut". Apropiatul lui Vasile Hriţcu mai susţine că bărbatul a avut probleme cu ucrainenii şi anul trecut. Atunci poliţia a găsit în beciul casei părinteşti din Bălineşti 4.000 de pachete de ţigări de contrabandă.

El a încercat să acopere această pierdere luând ţigări de la ucraineni şi, fiind presat de aceştia să le plătească, le-a oferit valută falsă. În acel moment, Hriţcu şi-ar fi semnat condamnarea la moarte.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite