Student la 71 de ani. La Litere

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mihai Burac, un sucevean în vârstă de 71 de ani, va merge din toamnă la facultate, ca student în primul an la Facultatea de Litere şi Ştiinţe ale Comunicării din cadrul Universităţii „Ştefan cel Mare“ din Suceava.

Septuagenarul este cel mai bătrân cursant al instituţiei de învăţământ superior din Suceava. A fost admis al 14-lea la specializarea Limba şi Literatura Ucraineană şi Limba şi Literatura Română, cu media generală  5,79.

Mai citiţi şi:

Facultăţile care nu te lasă să ai job

Candidatul de 71 de ani a absolvit Liceul „Ştefan cel Mare" în 1954, iar membrii comisiei de evaluare a dosarelor de înscriere s-au văzut nevoiţi să-i echivaleze notele care în acea vreme erau de la 1 la 5.

Orfan fiind, vrea reduceri la taxe

Inedită nu este doar vârsta viitorului student, ci şi faptul că a cerut să nu achite taxa de înscriere de 120 de lei, pe motiv că nu mai are părinţi.

„Aşa scria în broşura universităţii, că cei orfani de ambii părinţi beneficiază de scutirea taxei. În prezent sunt orfan, mama a murit în 1978, iar tata în 2001", a explicat Mihai Burac. Membrii comisiei de evaluare au analizat cererea candidatului şi au decis că poate fi aprobată.

Suceveanul şi-a depus dosarul şi la secţiile Română-Franceză şi Română - Italiană „din nevoia de a cunoaşte cât mai mult", dar a optat, în final, pentru ucraineană. Spune că un alt motiv pentru care a ales să meargă din nou la şcoală este singurătatea. A trăit toată viaţa singur, nu a fost căsătorit şi nici nu mai are rude în viaţă.

Proaspătul student spune că nu-şi simte vârsta şi că o să-şi dea silinţa să fie la nivelul colegilor de facultate. „Vreau să-mi folosesc potenţialul intelectual la maximum. Definesc universitatea printr-o maximă a marelui filosof Socrate şi anume «Există o singură fericire - ştiinţa, şi o singură nefericire - neştiinţa»", spune Mihai Burac. Este a doua facultate căreia îi frecventează cursurile. A mai absolvit şi Facultatea de Ştiinţe Economice din Suceava în anul 1998.

Viitorul student al Universităţii „Ştefan cel Mare" locuieşte de 32 de ani într-o garsonieră liliputană din cartierul Burdujeni. Septuagenarul stă în acelaşi bloc cu încă 104 locatari. Vecinii îl cunosc foarte bine şi spun despre el că este un om foarte educat şi respectuos. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite