Loviţi de prea multă muncă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Stresul la locul de muncă şi urmările lui au început să facă din ce în ce mai multe victime.  Ieri-dimineaţă, un bărbat de 50 de ani a murit în timp ce aştepta la coadă pe holurile Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Suceava.

Nelu Pintilescu venise să-şi vizeze carnetul de şomer. Încă nu se deschiseseră ghişeele când bărbatul s-a prăbuşit inconştient la pământ, sub privirile îngrozite ale celorlalţi şomeri.

Medicii de la Ambulanţă au încercat timp de 45 de minute să-l readucă la viaţă pe bărbat, dar  nu au reuşit. Potrivit unor surse apropiate anchetei, bărbatul era cardiac şi a suferit un infarct.

„Lucrez cu sabia deasupra capului"

Un inginer de 43 de ani din Galaţi susţine că munca sub presiune l-a băgat în spital. Emil Chiţu lucrează la ArcelorMittal de 24 de ani. În urmă cu trei săptămâni era la serviciu când i s-a făcut rău şi a căzut pe scări. A fost transportat de urgenţă la spital, unde a fost internat la secţia de Neurologie. Bărbatul spune că problemele au început din 2007, în momentul în care a intrat într-o nouă echipă.

„Între mine şi şefa mea este o continuă stare conflictuală. Sunt în permanenţă ameninţat că voi fi dat afară. Mi-e frică că-mi voi pierde locul de muncă. Am doi copii mici şi rată la casă de 420 de euro pe lună. Lucrez cu sabia deasupra capului!", a declarat Emil Chiţu. El susţine că primeşte dizpoziţii abuzive care nu coincid cu fişa postului.

Funcţionară „răpusă" de ore suplimentare

Ionela Târlescu (42 de ani), inspector la Direcţia Generală de Taxe şi Impozite (DGTI)  Sector 1, a ajuns vinerea trecută la spital, după ce a leşinat la serviciu. Femeia a povestit ieri redactorului "Adevărul de Seară" că fost internată timp de trei zile, iar pe fişa de externare este scris că a suferit tulburări neurovegetative pe bază de stres. Colegii de muncă ai Ionelei confirmă „tratamentul de puşcărie" la care sunt nevoiţi să se supună la serviciu.

Aceştia au mărturisit revoltaţi şi despre situaţia colegei lor care era să le moară în braţe din cauza stresului provocat de presiunile directoarei instituţiei, Iuliana Văduva.

„Nimeni nu are curaj să spună ceva de frică să nu rămână fără loc de muncă. Oricare dintre noi poate ajunge acum în spital, după colega noastră", spune unul dintre angajaţi. Directoarea se apără  spunând că subalternii trebuie să „recupereze" prin multă muncă restanţele de anii precedenţi.

"Între mine şi şefa mea este o continuă stare conflictuală. Sunt în permanenţă ameninţat că voi fi dat afară."
Emil Chiţu
angajat

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite