Cazul crimei de la Suceava: Înmormântare cu păpuşi şi fanfară

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Raluca şi mama sa, Carmen, au fost aşezate în acelaşi mormânt
Raluca şi mama sa, Carmen, au fost aşezate în acelaşi mormânt

Câţiva trompetişti au cântat de jale la căpătâiul lui Carmen (39 de ani) şi al Ralucăi Hriţcu (6 ani), executate în stil mafiot în urmă cu cinci zile, în localitatea suceveană Siret. Aproape o mie de suceveni impresionaţi de tragedia familiei Hriţcu au fost prezenţi la înmormântare. Fetiţa de 6 ani a fost îngropată în rochie de mireasă, cu jucăriile alături.

O mulţime de săteni din Bălineşti (judeţul Suceava), prieteni şi rude au înfruntat ieri frigul pătrunzător pentru a-şi lua rămas-bun de la Carmen Hriţcu şi de la fiica sa Raluca, ucise cu sânge rece de asasini rămaşi încă necunoscuţi.

Mai citeşte şi:

„Asasinii au fost ucraineni. Ai noştri sunt mai omenoşi“

„Au fost oameni buni, care nu făceau rău nimănui. M-am înţeles foarte bine cu ei. Au fost mărinimoşi şi cumsecade şi m-au ajutat de fiecare dată când am avut nevoie", a spus printre lacrimi Ileana Airinei, una dintre vecinele din Bălineşti.

Micuţa Raluca a fost înmormântată în rochie de mireasă, aşa cum cere tradiţia în cazul tinerelor necăsătorite. Tatăl ei, Vasile Hriţcu, i-a aşezat alături câteva dintre păpuşile şi jucăriile favorite, precum şi rucsăcelul cu care mergea la grădiniţă.

Cele două sicrie au fost scoase în curte în acordurile triste ale alămurilor, care aveau să le însoţească până la groapă. „Nu meritau să moară. Erau persoane cuminţi, nevinovate. Sper ca ucigaşii să fie prinşi", a declarat Eugen Tocileanu, vecin.

Bocete şi blesteme

Vasile Hriţcu şi fiul supravieţuitor, Cristian, au urmărit împietriţi întreaga ceremonie moarte-nuntă. Tatăl şi-a pierdut însă cumpătul când a pornit alaiul către cimitir. S-a aruncat peste sicrie strigând de durere. Cortegiul a pornit la drum însoţit de bocete. „Carmen, trezeşte-te! Unde îţi laşi copilul ăsta singur?", a plâns Maria Saviuc, mama lui Carmen.

Aşa cum unii au plâns, alţii i-au blestemat pe asasini. „Moarte pentru moarte. Dacă aveau ceva cu Vasile, trebuiau să-şi rezolve problemele cu el nu să-i omoare soţia şi îngeraşul de fetiţă. Cu ce a greşit această mică fiinţă?", a strigat Alexandru Rotaru, vecin. În final, mama şi fiica au fost coborâte în aceeaşi groapă, în cimitirul din Bălineşti. Alaiul a blocat circulaţia în sat.

Rezultatele necropsiei se lasă aşteptate

Raluca Hriţcu şi Carmen Hriţcu

Deocamdată, oamenii legii n-au alte date legate de moartea celor două decât din ce au constatat la locul faptei. „Raluca Hriţcu (foto stânga) şi Carmen Hriţcu (foto dreapta) au avut parte de o moarte violentă, prin plagă împuşcată în cap", a declarat Gabriel Panţiru purtătorul de cuvânt al IPJ.

Practic, atât mama, cât şi fiica au fost executate cu câte un glonţ în zona tâmplelor. Necropsia a fost făcută de medici veniţi de la Bucureşti, iar rezultatele acestei investigaţii vor fi comunicate de Institutul Mina Minovici.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite