Rusia: Substanţe dăunătoare depistate în produsele din carne şi lapte

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Serviciul federal de supraveghere veterinară şi fitosanitară al Federaţiei Ruse, Rosselkhoznadzor, va impune restricţii la importurile de producţie animalieră din Republica Moldova, Olanda şi Germania, începând cu 23 octombrie, informează agenţia Basa-Press.

Potrivit serviciului de presă al instituţiei, motivul impunerii restricţiilor este depistarea de substanţe dăunătoare şi interzise în produsele din carne şi lapte importate. Astfel, în laptele praf degresat al companiei moldoveneşti „Incomlac” SA au fost depistate tetraciclină şi oxitetraciclină.

Solicitaţi de Basa-Press, reprezentanţii companiei „Incomlac” nu au fost de găsit pentru a comenta interdicţia impusă de autoritatea de supraveghere din Rusia.

De asemenea, Serviciul federal de supraveghere veterinară şi fitosanitară a depistat tetraciclină, oxitetraciclină şi doxicilină în carnea de curcan a trei companii din Argentina şi în carnea de pasăre importată din Olanda.

Potrivit datelor oficiale ale Biroului naţional de statistică, în ianuarie-august 2009, Republica Moldova a exportat în Federaţia Rusă mărfuri în valoare de 164,9 milioane de dolari.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite