Studenţii cer în faţa ministerului Educaţiei demisia lui Funeriu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Daniel Funeriu, ministrul  Educaţiei
Daniel Funeriu, ministrul Educaţiei

Câteva sute de de studenţi protestează astăzi în faţa sediul Ministerului Educaţiei, cerând demisia ministrului Daniel Funeriu pentru modul în care a fost elaborat proiectul Legii educaţiei, dar şi pentru că a refuzat să semneze protocolul privind majorarea burselor şi creşterea bugetului pentru tabere.

Studenţii strigă "Hoţii", "Demisia", "Legea educaţiei, culmea aberaţiei" şi au bannere pe care scrie "Cu banii noştri pe o lună voi nu trăiţi o săptămână", "Plecăm din ţară" şi "Venim şi mâine", "Dănuţ trebuie să vadă, studenţii sunt în stradă", relatează Mediafax.

Pichetul organizat de Uniunea Naţională a Studenţilor din România (UNSR) a început la ora 13.00 şi se va încheia după o oră.

Un reprezentant al Ministerului Educaţiei a venit să discute cu protestatarii, liderul UNSR, Ionuţ Poenaru, spunându-i acestuia că aşteaptă să fie chemaţi la negocieri, deşi acest lucru ar fi trebuit să se întâmple mai devreme.

"Nimeni nu ne ia în seamă decât atunci când scoatem studenţii în stradă", a spus Poenaru.

El a precizat că studenţii vor o lege a educaţiei de calitate şi să aibă aceleaşi drepturi ca anul trecut. Preşedintele UNSR a precizat că jandarmii i-au amendat pentru că au depăşit numărul studenţilor cu care trebuiau să vină la protest.

Poenaru a mai spus că în unele centre universitare studenţii nu sunt lăsaţi să iasă în stradă şi sunt ameninţaţi că vor fi daţi afară din facultăţi dacă protestează.

Conducerea UNSR a anunţat că pichetul de la Ministerul Educaţiei va fi organizat timp de o săptămână, între orele 13.00 şi 14.00, iar în centrele universitare din Craiova, Iaşi, Bacău, Timişoara, Reşiţa, Braşov, Galaţi, Petroşani, Ploieşti, Târgovişte, Târgu Jiu vor fi organizate mitinguri de amploare.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite