Studenţii vor în comisiile de elaborare a legilor educaţiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Studenţii vor în comisiile de elaborare a legilor educaţiei
Studenţii vor în comisiile de elaborare a legilor educaţiei

Alianţa Naţională a Organizaţiilor Studenţeşti din România (ANOSR) a cerut ca studenţii să fie incluşi în procedura de elaborare a legilor educaţiei. Alianţa susţine că ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, i-ar fi eliminat de la dezbateri.

Într-o scrisoare deschisă, studenţii îi solicită premierului  Emil Boc să-i ceară public ministrului Educaţiei "includerea studenţilor în toate momentele şi comisiile de elaborare a pachetului de legi".

"Credem cu tărie că participarea studenţilor la procesul decizional este un gest de normalitate şi pluralism. Nu pot fi create legi care să se răsfrângă direct asupra studenţilor şi viitorului acestora, fără ca vocea lor să fie ascultată. Reiterăm ideea că studenţii nu pot fi masă de manevră şi nici mulţime amorfă, fără idei şi opţiuni clare. Studenţii trebuie să fie parteneri egali şi permanenţi în procesul decizional", se arată în scrisoarea deschisă adresată primului ministru.

"Ministrul Educaţiei sfidează încă o dată sistemul de învăţământ superior prin ignorarea vocii studenţilor, care reprezintă mai bine de 80% din comunitatea academică. Concluzia nu poate fi decât una singură: Ecaterina Andonescu nu ne doreşte ca parteneri de dialog, încălcând în acest fel principiile învăţământului centrat pe student, pe care însă nu le uită în declaraţiile publice", anunţă organizaţia.

Liderii studenţilor susţin că ultimatumul pe care premierul i l-a dat ministrului Educaţiei, privind dezbaterile pe marginea pachetului de legi, a fost folosit de Ecaterina Andronescu într-un singur scop: de a elimina studenţii din consultarea cu privire la reformarea sistemului educaţional.

Din acest motiv, spun ei, studenţii îi propun lui Emil Boc să organizeze “în cel mai scurt timp” consultări publice privind legile educaţiei.

Alianţa Naţională a Organizaţiilor Studenţeşti din România  cuprinde 56 de organizaţii studenţeşti care reprezintă 500.000 de studenţi la nivel naţional.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite