Studenţii buni au fost premiaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tinerii cu cele mai bune note la facultate au fost răsplătiţi

Asociaţia „Orizonturi universitare” a făcut publică lista cu tinerii cei mai studioşi şi cu cele mai bune rezultate

Cei mai buni studenţi din capitala Banatului au fost răsplătiţi pentru rezultatele excepţionale obţinute în universităţi. Studenţii premiaţi de autorităţi sunt inteligenţi, perseverenţi, dar mai ales modeşti. Ei învaţă din pasiune şi nu uită nicio clipă că viaţa personală este la fel de importantă ca notele obţinute la facultate. Gala „Student Eminent” a premiat 39 de studenţi care învaţă în Timişoara şi un tânăr cercetător cu rezultate deosebite.
Mediile obţinute de studenţi în  anii de facultate nu scad sub nouă şi sunt tot mai apropiate de nota maximă. Din studenţii premiaţi, 12 au luat zece pe linie în primii trei sau patru ani de facultate. Proporţia fete-băieţi păstrează tradiţia conform căreia studentele sunt mai ambiţioase. Din cei 40 de premianţi, 22 sunt fete. Surpriza galei a fost acordarea unor premii speciale studenţilor. La această secţiune, pentru prima dată în istorie, Universitatea Politehnica a fost reprezentată de două fete, iar Universitatea de Vest, de un băiat. Toţi studeţii premiaţi aseară au declarat fermi că doresc să-şi construiască o carieră în ţară, şi cel mai probabil în cercetare. Pentru a deveni cel mai bun, trebuie să faci ceea ce îţi place”, a declarat Attila Simo, cel care a fost desemnat cel mai bun de Academia Oamenilor de Ştiinţă.

Secretele performanţei
„Trebuie să-ţi cunoşti limitele şi să păstrezi în permanenţă un echilibru între a învăţa şi viaţa personală”, a adăugat acesta. Cei mai buni studenţi timişoreni învaţă zilnic, pentru a nu se aglomera în sesiune. „Merg la toate cursurile şi apoi îmi fac conspecte pe hârtie pentru a înţelege mai bine”, a spus Andrei Şerban, student cu zece pe linie la Mecanică. La fel de dedicaţi sunt şi studenţii de la Facultatea de Educaţie Fizică şi reuşesc să îmbine sportul de performanţă cu studiul. Deşi sunt cei mai buni din universităţile în care învaţă, studenţii eminenţi au primit cu modestie premiile Asociaţiei „Orizonturi Universitare“. „Am fost surprins de multe ori de notele mele. Eu tratam problemele diferit, prin alte metode decât cele prezentate la curs şi nu credeam că voi fi pe placul profesorilor”, a spus Victor Ambrus, student la Facultatea de Fizică. „Am făcut totul pentru mine şi pentru viitorul meu”, a adăugat acesta. „Sper să pot să mă dezvolt profesional aici şi să nu fie nevoie să plec în străinătate”, a mai spus Victor.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite