Studenţii de la Politehnică au „bazar” pe reţea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pe reţeaua din Tudor se găsesc lucruri pentru toate gusturile şi buzunarele.

ll Studenţii politehnişti au găsit o manieră inedită de a vinde, cumpăra sau închiria diverse lucruri. Pe un hub al reţelei interne din campusul Tudor Vladimirescu funcţionează un adevărat „bazar”. Cu ajutorul unui program studenţii îşi postează anunţul în special pe hub-ul E-buy şi aşteaptă posibilii clienţi.

Oferta este destul de variată, doritorii pot cumpăra de la haine până la teme la Rezistenţa Materialelor, Statică sau Dinamică. Unul dintre „micii-comercianţi” şi-a scos la vânzare maşina Audi A4 din anul 1996, iar un altul o Dacie 1300 din anul 1982. Studenţii care uită să dea pe la şcoală sau preferă să facă orice altceva pot apela la serviciile unor colegi care fac contra cost proiecte, teme sau chiar licenţe. „Execut orice tip de planşă pentru desen tehnic, elemente de arhitectură, clădiri civile, construcţii civile, la orice scară”, precizează unul din studenţii politehnişti într-un anunţ de pe E-buy. Cele mai numeroase anunţuri sunt însă cele cu haine de vânzare, încălţăminte sau telefoane mobile.

Narghilea, la ofertă

Pentru a-şi atrage clienţii, tinerii au poze la share sau pot oferi pe messenger. „Eu îmi cumpăr haine de pe reţea deoarece sunt mai ieftine şi sunt şi noi. Recent mi-am luat o rochie cu 100 lei”, a spus Maria E., o studentă la Facultatea de Textile.
Un alt student şi-a scos la vânzare laptopul pentru care cere 2.000 lei. Pentru a-şi strânge bani de buzunar unii tineri îşi închiriază diferite bunuri. Un student oferă temporar PlayStation2 şi eventual şi cu televizor.
„Închiriez narghilea plus o doză de aromă la alegere (măr verde, banane, mango) plus cărbuni. Nu veţi regreta, doar 10 lei”, este anunţul unui student. De asemenea,  tinerii se oferă să spele haine, să transfere credit Orange 3 euro cu 9 lei sau să scurteze pantaloni cu 3 lei.  „Cos, surfilez, scurtez, refac, croiesc, 55 de tipuri de cusături. Rapid şi avantajos”, este un alt anunţ apărut pe reţeaua din Tudor. „Am suficienţi clienţi. Colegii apelează la mine pentru că am preţuri mici”, spune Maria S., una din studentele care au improvizat un mic atelier de croitorie.

Oferte

-  Parfum 100 ml - 60 lei
-  Rachiu - 7 lei/litru
-  Geci de iarnă - 150 lei
-  Laptop Toshiba - 2.000 lei
-  Nokia N73 - 500 lei
-  Rochie seară - 100 lei
-  MP3 Player - 200 lei
- Adidaşi - 150 lei
- Nokia 613 - 200 lei
- 3 euro credit - 9 lei
- o sticlă Whiskey - 65 lei
-  scurtat pantaloni - 3 lei

"Mi-am dat telefonul la schimb, am mai pus o diferenţă şi mi-am cumpărat unul nou"
Mihai A.,student

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite