Studenţii de la „Spiru Haret“ repetă licenţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Studenţii de la „Spiru Haret“ repetă licenţa
Studenţii de la „Spiru Haret“ repetă licenţa

Pentru a le fi recunoscute studiile, absolvenţii de la specializările neautorizate vor susţine un examen de selecţie. Absolvenţii de la Universitatea „Spiru Haret“ care au susţinut deja examenul de licenţă în 2009 îl vor mai da încă o dată.

Citiţi şi:

Bucureşti: „Spiru Haret“ a căzut la pace cu ministerul

Bucureşti: Se fac înscrieri la „fabrica de diplome“
Admitere în aer la „fabrica de diplome“
Universitatea Spiru Haret nu mai are acreditare!
VIDEO Andronescu: Facultatea "Spiru Haret" va suporta refuzul de evaluare
Universităţile clujene se extind în Italia

Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, şi reprezentanţii Universităţii „Spiru Haret“ au stabilit, ieri, că în decurs de o săptămână vor găsi o modalitate prin care instituţia de învăţământ superior să intre în legalitate.

Universitatea va putea organiza examen de admitere pentru anul universitar 2009/2010, dar numai pentru acele facultăţi pentru care există autorizaţie de funcţionare provizorie sau acreditare.

„Până la sfârşitul săptămânii, conducerea «Spiru Haret» ne va prezenta programele de studiu aflate în legalitate. Din ceea ce am discutat cu ei,  rezultă că peste 50% din programe sunt ilegale“, a declarat Ecaterina Andronescu.

În privinţa celor 56.000 de diplome de licenţă şi 19.000 de diplome pentru masterat, cerute de „Spiru Haret“ pentru absolvenţii din 2009, ministerul îşi va pune antetul numai pe jumătate din acestea.

Reprezentanţii ministerului au declarat că vor aproba diplomele de licenţă numai pentru absolvenţii din 2009 de la facultăţile autorizate provizoriu sau acreditae din cadrul „Spiru Haret“.

În cazul celor aflate în ilegalitate, va fi promovat un proiect de ordonanţă, astfel încât tinerii din respectivele facultăţi să fie ajutaţi ca să poată susţine examenele de licenţă.

În plus, absolvenţii de la Universitatea „Spiru Haret“, care au susţinut deja examenul de licenţă în 2009, la una dintre specializările neautorizate sau neacreditate, vor da un examen de selecţie la o altă universitate acreditată, unde specializările respective sunt în legalitate.

Profesorii de la „Spiru Haret“, nerecunoscuţi

O altă problemă la „Spiru Haret“ este cea privind promovarea la rang de conferenţiar sau profesor a cadrelor didactice proprii. Potrivit ministrului Educaţiei, niciun profesor care a obţinut acest titlu doar prin recunoaşterea la nivelul Senatului Universităţii „Spiru Haret“ nu va fi recunoscut de către minister.

„Recunoaşterea titlului de conferenţiar sau profesor universitar se face de către Centrul Naţional pentru Atestarea Titlurilor şi Diplomelor Universitare din cadrul ministerulu şi nu doar de către Senatul instituţiei de învăţământ superior“, a precizat ministrul Ecaterina Andronescu.

De asemenea, Universiatea „Spiru Haret“ va trebui să reglementeze durata studiilor la Drept, care în prezent este de trei ani, deşi, legal, durata studiilor este de patru ani.

„Spiru Haret“ organizează admitere

Oficialii de la Universitatea „Spiru Haret“ susţin că au căzut de a acord cu Ministerul Educaţiei asupra modului în care vor intra în legalitate în privinţa organizării concursului de admitere.

„Până atunci, noi ne vom continua înscrierile pentru anul l şi examenele de licenţă“, a declarat George Nicolau, purtătorul de cuvânt al Universităţii „Spiru Haret“. Acesta a mai spus că universitatea nu a mai dat ieri ministerul în judecată.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite