Studenţii basarabeni au comemorat şase luni de la incidentele din Chişinău

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Studenţii basarabeni au comemorat şase luni de la incidentele din Chişinău
Studenţii basarabeni au comemorat şase luni de la incidentele din Chişinău

Circa 50 de studenţi basarabeni au comemorat, miercuri seara, la Cluj-Napoca, împlinirea a şase luni de la incidentele din Chişinău, izbucnite după ce alegerile generale au fost câştigate de comunişti.

Studenţii au aprins lumânări, au înconjurat în tăcere fântâna arteziană din Piaţa Avram Iancu şi au depus lumânările la Catedrala Mitropolitană, transmite NewsIn.

„Astăzi se împlinesc 6 luni de la 7 aprilie, iar noi comemorăm victimele represiunilor din 7 aprilie, atât pe cele care au decedat, cât şi pe cele care au rămas cu traume morale imense”, a declarat înainte de începerea comemorării, Ana Cojocaru, şefa Departamentului de Media a Grupului de Iniţiativă Basarabeană (GIB), organizaţia studenţilor basarabeni.

Potrivit lui Cojocaru, studenţii speră ca cei care se fac responsabili de represaliile împotriva manifestanţilor împotriva comuniştilor să fie pedepsiţi. „Noi cunoaştem adevărul de pe 7 aprilie şi noi vrem să fie pedepsiţi oamenii vinovaţi pentru asta”, a mai spus Anca Cojocaru.

Tot miercuri, GIB a prezentat şi prima revistă dedicată studenţilor basarabeni, denumită „Revista GIB Cluj”, sub motto-ul „Suntem ceea ce facem!!!”, editată în colaborare cu Liga Studenţilor Basarabeni din România. Publicaţia, prima de acest gen pentru studenţii basarabeni din Cluj, va apărea în fiecare lună şi este dedicată celor aproximativ 800 de studenţi basarabeni care studiază la universităţile din Cluj-Napoca.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite