Studenţi la bloc nou

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preţurile chiriilor pentru studenţii care vin de la toamnă în Timişoara rămân constante, spun specialiştii imobiliari, şi vor fi între 170 şi 350 de euro Agenţii imobiliari nu

Preţurile chiriilor pentru studenţii care vin de la toamnă în Timişoara rămân constante, spun specialiştii imobiliari, şi vor fi între 170 şi 350 de euro

Agenţii imobiliari nu recomandă neapărat zonele tradiţionale precum Medicina sau Complexul Studenţesc unde chiriile vor fi destul de mari, ci blocurile noi.

Experţii imobiliari au sesizat că alegerea studenţilor de a locui singuri, în apartamente cu o cameră ori într-o garsonieră durează puţin. "Tendinţa este pentru două luni, până în septembrie când vin la cursuri. La şcoală cunosc prieteni, colegi şi se mută cu ei în apartamente mai mari", a spus administratorul Dobry House, Luciana Dobria, adăugând că astfel se reduc cheltuielile considerabil.

Blocuri noi şi parcări subterane

Pentru studenţii care doresc cele mai bune condiţii de cazare, experţii imobiliari recomandă apartamentele cu trei camere, în blocuri noi, complet mobilate şi utilate. "Preţul lor este de 500 euro pe lună. Dacă aş fi astăzi studentă, cu siguranţă aş închiria împreună cu 2 colege un astfel de apartament", a declarat reprezentanta Agent Imobiliar, Silvia Iacob.

Gazda, tradiţională şi ieftină

O variantă mai ieftină de cazare o reprezintă închirierea doar a unei camere dintr-un apartament. Accesul la utilităţi se face cu permisiunea proprietarului, care poate impune şi regimul de viaţă din locuinţa sa. Preţul unei camere este de 100 euro, cheltuielile fiind împărţite cu proprietarul.

Studenţii cu pretenţii mai mici şi rezultate bune la facultate pot opta pentru camerele de 2, 4 sau 5 persoane din căminele studenţeşti. Pentru copiii cadrelor didactice, taxele sunt mai mici cu 50%. De condiţii mai bune se bucură şi membrii organizaţiilor studenţeşti.

Ponturi de la experţi

Agenţii imobiliari sfătuiesc studenţii să negocieze cu proprietarii contractul de închiriere. Astfel, preţul chiriei poate stagna pe întreaga perioadă a facultăţii, dacă studentul se angajează că nu părăseşte apartamentul. Străinii de la Medicină riscă să plătească preţuri umflate la chirii cu până la 30%, dacă nu se sfătuiesc cu un agent. Specialiştii mai recomandă închirierea apartamentelor în blocuri noi, cu toate facilităţile incluse, la preţuri similare cu cele din blocurile comuniste.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite