Studenta care a pus la cale jaful BCR

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Studenta care a pus la cale jaful BCR
Studenta care a pus la cale jaful BCR

Gianina Aghiniţei este suspectată că şi-a obligat mama să sustragă 300.000 euro din conturile băncii unde lucra. Banii au ajuns în con-turile fetei, studentă la Iaşi, care şi-a cumpărat un apartament şi un autoturism BMW. Gianina a fost arestată, iar mama sa este cercetată în libertate.

Gianina Aghiniţei (22 ani), a ajuns ieri în arestul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Botoşani, fiind suspectată că a participat la delapidarea sumei de 300.000 euro din conturile Băncii Comerciale Române.

Tânăra, studentă în anul trei la Facultatea de Economie şi Administrarea Afacerilor Iaşi, ar fi şantajat-o pe mama sa, Elena Agniniţei (51 ani), administrator de cont la banca menţionată, obligând-o să sustragă banii clienţilor.

Din declaraţiile date de Elena Aghiniţei poliţiştilor, fiica sa a şantajat-o anul trecut, ameninţând-o că va divulga o relaţie extraconjugală
pe care femeia de 51 de ani o avea.

„Ne-a spus cu lacrimi în ochi că nu a avut de ales. Nu voia să îşi piardă familia şi a intrat în jocurile fiicei sale”, a declarat unul dintre anchetatori.

Din conturile clienţilor, în buzunarul fetei


În perioada august-septembrie 2008, Elena Aghiniţei a transferat bani din conturile clienţilor în cele ale fiicei sale, care îi extrăgea ulterior de la bancomat. Lipsa banilor a fost descoperită în cadrul unui control intern al băncii, care s-a adresat imediat Poliţiei.

Luată la întrebări, Elena Aghiniţei a recunoscut imediat furtul şi le-a explicat poliţiştilor şi motivele pentru care a comis fapta. Oamenii legii au luat-o în vizor şi pe Gianina, care a încercat să părăsească ţara la începutul acestui an, însă a fost oprită de poliţişti, pe Aeroportul Otopeni. Studenta încerca să ajungă la prietenul ei, aflat în Italia.

A fugit de la Spitalul de Psihiatrie

Oamenii legii au pus imediat sechestru pe bunurile mamei şi fiicei. Ei au constatat că, în vreme ce mama nu-şi cumpărase nimic, pe numele fiicei figurau un apartament şi un autoturism BMW, achiziţionate în ultima jumătate de an.

Gianina a fost internată la Spitalul Psihiatric Socola din Iaşi pentru expertiză. Tânăra a fugit din spital duminca trecută. Poliţiştii au găsit-o la Hârlău şi au adus-o în faţa judecătorilor de la Tribunalul Botoşani, cu propunerea de arestare preventivă.

Magistraţii au dispus reţinerea Gianinei în arest preventiv, pentru o perioadă de 29 de zile. Studenta este cercetată pentru complicitate şi instigare la delapidare.

Pe de altă parte, mama sa este cercetată în stare de liberatate pentru delapidare, fals şi uz de fals. Până acum, anchetatorii nu au reuşit să recupereze prejudiciul de 300.000 euro. Ei nu exclud ca o parte din bani să fi ajuns în Italia, la prietenul Gianinei.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite