Studenta, răpusă de sindromul Turner

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Studenta, răpusă  de sindromul Turner
Studenta, răpusă de sindromul Turner

Crina Nicoleta Pop ar fi declarat medicilor de la Urgenţă că suferea de o boală genetică ce poate crea complicaţii majore. Cauza oficială a morţii studentei de 25 de ani din Năsăud este „anevrism de aortă ruptă“. Aproape sigur - spun medicii - aorta tinerei s-a fisurat întrucât suferea de o boală genetică.

Crina Nicoleta Pop le-a declarat medicilor care au tratat-o în noaptea de joi spre vineri la Unitatea de Primire a Urgenţelor 1 din cadrul Spitalului Judeţean, că suferă de sindromul Turner, o boală genetică pentru care nu există tratament.
Sindromul Turner sau Ullrich-Turner este o maladie cromozomială ce afectează exclusiv femeile şi cuprinde o serie de manifestări determinate de lipsa unui cromozom X. Cele mai importante complicaţii ale femeilor bolnave de sindromul Turner pot apărea ca urmare a defectelor cardiace congenitale, cele mai de temut fiind disecţia şi ruptura de aortă.

Fisura aortei, fatală

„Ea a afirmat că suferă de această boală. Nu avem niciun act care să dovedească acest fapt“, a precizat medicul Dorin Mureşan, directorul UPU1, care a mai menţionat că, în urma unei fisuri a aortei, pacientul mai poate trăi maximum două minute.
Directorul medical al Institutului Inimii „Nicolae Stăncioiu“ din Cluj-Napoca, Radu Căpâlneanu, a afirmat că fisura aortei poate proveni, cel mai probabil, ca urmare a unei boli din naştere. „Poate apărea şi ca urmare a unor malformaţii“, a mai spus acesta, precizând totodată că aorta nu se poate fisura ca urmare a unor tratamente cu medicamente.

A refuzat internarea

Crina Nicoleta Pop a ajuns la UPU1 la ora 1.55 şi a fost supusă unor teste preliminare, în urma cărora nu s-au descoperit nereguli cardiace. „Ea a acuzat vărsături şi diaree“, a spus medicul Dorin Mureşan. După ce a fost supusă investigaţiilor la UPU1, Crina Nicoleta Pop a ajuns, în jurul orei 5.00, la Clinica de Boli Infecţioase. „A fost consultată şi i s-a propus internarea, pentru a fi ţinută sub supraveghere. A refuzat să fie internată”, a declarat Mihaela Lupşe, directorul medical al clinicii, care a menţionat că problemele cardiace ale tinerei ar fi putut fi depistate doar în cazul unor investigaţii complete. „Acestea ar fi fost efectuate la noi doar în cazul în care pacientul ar fi sângerat“, a completat ea.
După ce a părăsit clinica, Crina Nicoleta Pop s-a întors în căminul în care locuia, în complexul Hasdeu, în jurul orei 6.00. A dormit până în jurul orei 9.00, iar când s-a trezit, a mers la baie. „Când s-a întors, a căzut în braţele uneia dintre colegele sale“, a povestit Mihaela Ursan, vicepreşedinta Căminului 5.
Toma Pop, tatăl Crinei, a afirmat că nu avea cunoştinţă despre faptul că fiica sa ar fi suferit de sindromul Turner. „Nu-mi pot explica decesul. Medicii au spus că poate fi ceva ereditar“, a spus Pop, care a precizat că o mătuşă de-a fetei, în vârstă de 25 de ani, murise, în urmă cu câţiva ani, la fel de subit.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite