Străzi asfaltate cu buget de criză

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fondurile disponibile în 2009 nu vor permite modernizarea infrastructurii

Asistenţa socială, învăţământul şi instituţiile de cultură sunt alte domenii care au primit puţini bani.

Oficialii Primăriei se plâng că bugetul din acest an, de 185 milioane lei, este insuficient pentru numărul mare de probleme pe care le au de rezolvat. Mai mult, edilii susţin că abia se vor încadra în aceşti bani până la toamnă.

„Chiar dacă acum par a fi probleme, cu siguranţă vom beneficia de rectificări bugetare", a declarat Cătălin Flutur, primarul Botoşaniului.

Bugetul aprobat joi de consilierii locali poate acoperi doar 60% din cheltuielile învăţământului, în timp ce pentru asistenţa socială fondurile au fost asigurate în proporţie de numai 42%.

Infrastructura va primi peste 30 milioane lei

Anul acesta, 31,5 milioane lei vor fi cheltuite pentru investiţii în infrastructură demarate în 2008. Practic, vor fi reabilitate doar câteva străzi, va fi modernizat iluminatul public şi va continua mansardarea căminelor Condacia. „Mihai Eminescu" este singurul parc din oraş care va beneficia de investiţii. „S-a spus că la capitolul venituri proprii cifrele vor fi mai mari cu 20%. În condiţiile crizei economice, când mii de botoşăneni au rămas fără locuri de muncă, eu mă îndoiesc de acest lucru", a declarat Gheorghe Vâzdoagă, consilier local. Pentru că fondurile sunt insuficiente, primăria a solicitat reducerea cheltuielilor, precum şi o gestionare eficientă a banilor în unităţile subordonate Consiliului Local. „Nu ştiu cum ar vrea cei de la primărie să se facă economie în şcoli. Să înveţe copiii pe întuneric sau în frig? Cred că în alte părţi ar trebui făcute economii", a declarat Cătălin C., botoşănean. Pentru instituţiile de cultură din municipiu consilierii locali au alocat 5,8 milioane lei. „Ştim că este un buget mic pentru teatre şi filarmonică, dar conducerile acestor unităţi trebuie să pună accentul pe atragerea de venituri proprii", a precizat Cătălin Flutur.

Societatea de transport Eltrans va primi 1,75 milioane lei, sumă în care sunt incluse şi abonamentele.

Bani mai mulţi din rectificări

Bugetul municipiului este în acest an de 185 de milioane lei, mai mare cu 30 milioane lei faţă de cel de anul trecut. Asistenţa socială şi subvenţionarea căldurii sunt domeniile care au primit cele mai puţine fonduri. Primarul Cătălin Flutur speră că va obţine mai mulţi bani la rectificările bugetare de pe parcursul lui 2009.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite