Strategie sau bluf?

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La conferinţa de presă înaintea meciului cu Franţa, Victor Piţurcă a apărut în stilul obişnuit. Inflexibil, morocănos, greu de citit. Ieri, la conferinţa care a precedat meciul cu

La conferinţa de presă înaintea meciului cu Franţa, Victor Piţurcă a apărut în stilul obişnuit. Inflexibil, morocănos, greu de citit. Ieri, la conferinţa care a precedat meciul cu Italia, selecţionerul a dialogat mai mult şi, surprinzător pentru jurnaliştii români, mai deschis.

Conferinţele de presă dinaintea meciurilor cu o asemenea încărcătură sunt organizate mai degrabă fiindcă trebuie bifate. Dar nimeni nu dezvăluie cine ştie ce. Să nu vă închipuiţi că Piţurcă şi-a developat tactica din meciul cu Italia.

Dar a repetat, poate obsesiv pentru stilul lui de antrenor monosilabic, faptul că avem nevoie de victorie şi că, pentru asta, va trebui spre deosebire de meciul cu Franţa să mai şi atacăm. La întâlnirea cu ziariştii, ţinută la Sankt Gallen, fiindcă selecţionerul a renunţat să mai meargă la Zürich, a participat şi Cristi Chivu.

Întrebat despre Mutu, căpitanul "tricolorilor" a spus că vom vedea un Mutu în zi mare. Asta în condiţiile în care el, dar şi Piţurcă au admis că starul Fiorentinei n-a prins o zi bună cu Franţa. Interesant. Selecţionerul a şi detaliat, spunând că Mutu nu e la forma sa fizică de vârf. Şi mai interesant!

Aşadar, îşi va permite Victor Piţurcă să joace ofensiv contra Italiei? Din anturajul echipei naţionale răzbate o formulă de echipă care va cunoaşte trei modificări faţă de cea care a început jocul cu Franţa. Cu Florentin Petre, Dică şi Codrea, ceea ce înseamnă fără Bănel Nicoliţă, Rădoi şi Cociş.

Să fi fost Victor Piţurcă sincer la conferinţa de presă? Să încerce să forţeze istoria fotbalului românesc printr-o victorie cu Italia? Sau e doar jocul unui selecţioner mare amator al jocurilor de risc şi de noroc? Vom vedea. Au mai rămas doar câteva ore...

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite