Ştrandul moldovenilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mii de turişti din judeţele vecine vin la bazinele din Piatra Neamţ Bazine de înot, terenuri de tenis şi fotbal, terase, plajă amenajată şi camping sunt doar câteva dintre atracţiile

Mii de turişti din judeţele vecine vin la bazinele din Piatra Neamţ

Bazine de înot, terenuri de tenis şi fotbal, terase, plajă amenajată şi camping sunt doar câteva dintre atracţiile de la Ştrandul "Tineretului".

Parcările de la baza de agrement din Piatra Neamţ, amenajată pe malul Bistriţei, devin neîncăpătoare, la sfârşit de săptămână. Iubitorii de distracţie din Bacău, Suceava, Iaşi şi Botoşani parcurg zeci de kilometri pentru a-şi petrece week-end-ul la "Ştrandul Tineretului".

"Faci plajă, dar ai şi munte"

"Măcar o dată pe lună, dacă este vreme bună, vin aici şi stau câte două zile la plajă. Copiii au ce face tot timpul şi sunt uşor de supravegheat", ne-a spus Daniel Gavrilă, din Bacău. "E foarte frumos aici. Faci plajă, dar ai şi munte. Cu 300 de lei pe zi, eu şi soţul ne distrăm foarte bine. Ne relaxăm după o săptămână de muncă", susţine Carmen Groza, din Iaşi.

Ca să mai prindă un şezlong şi o umbreluţă libere, turiştii trebuie să ajungă la ştrand chiar de la primele ore ale dimineţii. Un şezlong se închiriază cu 7 lei pe zi, în timpul săptămânii, şi cu 10 lei în zilele de sâmbătă şi duminică.

Pe lângă cele două bazine de înot pentru adulţi şi copii, terase, locuri speciale pentru plajă, turiştii care ajung la baza de agrement din Piatra Neamţ pot face şi sport.

Grătare cu programare

Iubitorii de baschet pot închiria terenul cu 25 de lei pe oră, unul din cele trei terenuri de fotbal ajunge la 75 de lei pe oră, iar cel de voilei 50 de lei. La ştrand sunt amenajate şi trei terenuri cu suprafaţă sintetică pentru tenis de câmp. Acestea pot fi închiriate cu 20 de lei pe oră. Pentru toate aceste sporturi se găsesc de închiriat şi echipamentele necesare.

O noapte de cazare la una dintre căsuţele din camping variază între 50 şi 150 de lei în funcţie de perioadă şi dotări. "La grătare este bătaie. Costă 2 lei ora de închiriat şi trebuie să fac programare", spune un angajat al ştrandului.

Distracţia copiilor

Copiii au parte de tratament special. Ei pot face baie într-un bazin special, se pot plimba cu trenuleţul pentru 3 lei ora şi pot închiria cu 2,5 lei jucării gonflabile. Micuţii au la dispoziţie şi tobogane.

De la începutul sezonului, până duminică trecută au venit la Ştrandul "Tineretului" 33.000 de adulţi şi 26.000 de copii.
Elena Boureanu, director

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite