Străinii vin să se cunune pe Clisura Dunării

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Străinii vin să se cunune pe Clisura Dunării
Străinii vin să se cunune pe Clisura Dunării

Atraşi de frumuseţea peisajului, turiştii ţin să-şi unească destinele pe apă

Clisura Dunării a devenit atractivă pentru cei care vor să-şi petreacă timpul liber, numărul celor care ajung aici fiind, de la an la an, tot mai mare. Dacă în cursul săptămânii mai găseşti un loc de cazare, în weekend pensiunile devin neîncăpătoare.

Nuntă de olandezi, la Cazane

„Avem şi un grup de nuntaşi olandezi care au venit special în zona noastră pentru oficierea unei căsătorii. Mirii au intenţionat să facă şi cununia religioasă la Mănăstirea Mraconia, aşa cum au făcut şi alţii înaintea lor, dar cum din acest an nu se mai poate, s-au mulţumit cu o cununie civilă pe Dunăre, cu vaporul. Vor rămâne cu siguranţă cu o amintire plăcută“, ne-a  spus Doru Oniga, proprietarul pensiunii Steaua Dunării. Tinerii însurăţei, împreună cu cei zece prieteni, vor rămâne să petreacă după nuntă în frumoasă zonă a Clisurii Dunării, de unde vor pleca mâine.

Străinii caută ospitalitate şi deconectare 

Proprietarii din zonă spun că locurile sunt rezervate până în octombrie. „Ca în fiecare an, rezervările se fac cu mult timp înainte, astfel că noi nu mai avem locuri nici pentru septembrie. Sunt deja rezervate. Avem solicitări din toată ţara, dar pot să spun că numărul străinilor, în acest an, l-a cam depăşit pe cel al românilor. Ne vin foarte mulţi turişti din afară, noi având deja un contract foarte bun cu o agenţie de turism din Budapesta, care  ne aduce patru, cinci serii pe vară. Oamenii vin la noi să vadă frumuseţile acestor locuri, se distrează, se odihnesc. Atragem, de la an la an, tot mai mulţi turişti şi asta ne bucură“, ne-a precizat Doru Oniga.

Turiştii sunt atraşi în special de frumuseţile locului, dar şi de bucatele preparate pe bază de peşte. În plus, ei au o mulţime de posibilităţi de petrecere a timpului liber, iar serviciile sunt pe măsură. Este ceea ce simt şi cei 40 de turişti veniţi din Ungaria la Steaua Dunării. „Ei preferă această zonă din trei motive. În primul rând, peisajul este superb. Îi atrag Cazanele Mici şi Mari, hidrocentrala, dar şi stâncile, frumuseţile naturii.   Apoi, ospitalitatea oamenilor de aici este exemplară, iar turiştii sunt extrem de mulţumiţi atât de mâncărurile gătite, cât şi de amabilitatea oamenilor. În al treilea rând se bucură de o deconectare fizică şi psihică, iar stresul le dispare“, ne-a declarat Gyorgy Farcaş, reprezentantul grupului.

Printre străinii care s-au îndrăgostit de Clisura Dunării sunt maghiari, cehi, sârbi, olandezi şi chiar nemţi. Majoritatea celor care ajung în zonă se mulţumesc doar cu petrecerea concediului, însă există şi străini care merg până acolo încât îşi unesc destinele chiar aici, pe Dunăre.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite