Steve Hackett şi Victor Wooten cântă la Gărâna

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Festivalul de la Gărâna se află la cea de-a XII-a ediţie. Cele trei zile de jazz din Munţii Semenic au început aseară cu recitalul grupului "Lituanian jazz trio", urmat de Miroslav Vitous.

Festivalul de la Gărâna se află la cea de-a XII-a ediţie. Cele trei zile de jazz din Munţii Semenic au început aseară cu recitalul grupului "Lituanian jazz trio", urmat de Miroslav Vitous. Un nume foarte cunoscut în lumea jazzului, Vitous a fost fondator, alături de legendarul Joe Zawinul, al supergrupului "Weather Report", la începutul anilor "70. Prima seară a fost închisă de duoul Lars Denielsson (contrabas şi violoncel) - Leszek Mozdzer (pian).

Hackett şi Wooten, capete de afiş

Astăzi este ziua instrumentiştilor şi a improvizaţiilor. Primul, care va urca pe scenă, de la ora 18.00, este numărul 1 al jazzului polonez, Jaroslaw Smietana.

Polonezul are o listă impresionantă de muzicieni cu care a colaborat, de la Pink Floyd la Vince Mendoza şi Joe Zawinul. Apoi va urca pe scenă prima mare atracţie a festivalului: Steve Hackett. Fostul membru al grupului Genesis, alături de Peter Gabriel şi Phil Collins, va fi acompaniat de cvintetul maghiar "Djabe", cu care s-a cunoscut acum şase ani, după un concert la Budapesta.

Mâine, Mike Stern

Unul dintre primii zece chitarişti ai lumii, Mike Stern, va veni din nou la Gărâna. Stern a venit şi acum doi ani, împreună cu Stanley Jordan.

Tot mâine vor performa duoul american Charles Lloyd (saxofon) - Jason Moran (pian), foarte apreciat de critica muzicală de peste Ocean. Locaţia se află la 30 km de Reşiţa, pe drumul spre barajul "Trei ape", iar preţul biletelor este de 40 lei pe seară.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite