Codrin Ştefănescu şi Marius Marinescu, amendaţi cu 15.000 de lei după o altercaţie cu jandarmii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Codrin Ştefănescu şi Marius Marinescu, amendaţi cu 15.000 de lei după o altercaţie cu jandarmii
Codrin Ştefănescu şi Marius Marinescu, amendaţi cu 15.000 de lei după o altercaţie cu jandarmii

Politicienii Codrin Ştefănescu şi Marius Marinescu au fost amendaţi luni cu câte 15.000 de lei pentru după o altercaţie între forţele de ordine şi peste 250 de manifestanţi care protestau la Primăria Capitalei faţă de proiectul de hotărâre prin care municipalitatea ar permite omului de afaceri Costică Constanda construirea unui imobil de 28 de metri înălţime în Satul Francez.

Citiţi şi:


Manifestanţii scandau "Jos mafia imobiliară!" şi, potrivit martorilor oculari, ar fi refuzat să se legitimeze în momentul în care jandarmii le-au solicitat acest lucru, dat fiind faptul că participau la o acţiune de stradă neautorizată.

Codrin Ştefănescu susţine că forţele de ordine au acţionat violent împotriva manifestanţilor, el însuşi fiind lovit în cap cu un pistol. Ştefănescu şi Marinescu susţin, în plus, că poliţiştii comunitari şi jandarmii au încercat să le împiedice accesul la şedinţa CGMB.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Jandarmeriei Bucureşti, locotenent Marius Militaru, "protestatarii au fost înştiinţaţi că este vorba despre un demers ilegal şi li s-a pus în vedere ca în 30 de minute să părăsească zona. Nu s-au conformat somaţiei, ba mai mult au forţat intrarea în sediul Primăriei Capitalei, motiv pentru care jandarmii au intervenit. Nu s-a pus problema unei intervenţii îndreptate împotriva unei persoane, ci doar împiedicarea celor aproximativ 250 de persoane să intre în sediul Primăriei Generale".

În cele din urmă, Marius Marinescu şi Codrin Ştefănescu au fost prezenţi în sala de şedinţe şi s-au manifestat zgomotos chiar şi după retragerea proiectului de hotărâre de pe ordinea de zi. Scandarea "Jos mafia!" l-a enervat pe primarul general Sorin Oprescu, care a declarat că CGMB "nu este locul pentru campanie electorală".

  • Consilierii generali ai Capitalei au votat scoaterea de pe ordinea de zi a Planului Urbanistic Zonal (PUZ) respectiv, deoarece din proiectul de hotărâre lipseau două acte.
  • Potrivit acestui PUZ, omul de afaceri Costică Constanda poate construi în Satul Francez, pe terenul primit la schimb de la primărie după scandalul parcului Bordei, o clădire de şapte etaje şi 28 de metri înălţime.
Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite