Ştefan Macedon: Întemeietorul virtual al Sucevei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

ArTiStul este tânărul sucevean de 26 de ani care stă în spatele singurului site de promovare a oraşului

Sucevenii îl recunosc pe Ştefan Macedon Gheorghiţă, zis şi ArTiStul, după pălăriile pe care le poartă în permanenţă şi după aparatul foto pe care îl are la toate evenimentele din oraş la care participă. O altă caracteristică specifică tânărului sunt cerceii şi piercingurile. „La susţinerea examenului de licenţă, mi-am dat jos cerceii şi atunci profesorii mi-au zis că vreau să-i mint, că nu mă reprezintă", povesteşte amuzat Ştefan.

Prima încercare: dragostea.go.ro

Acum trei ani, ArTiStul împreună cu un grup de prieteni care-i împărtăşeau pasiunea pentru internet, au lansat site-ul orasulsuceava.ro. Era un proiect îndrăzneţ, realizat cu resurse destul de puţine. Despre site-ul dedicat oraşului, tânărul spune că este mai mult un ziar online, care-i ţine pe suceveni la curent cu evenimentele care au loc în urbea lor. Primul spaţiu virtual realizat de tânăr a fost dragostea.go.ro.

„Acesta a devenit un proiect foarte serios, care a ajuns ulterior dragostea.ro, un site cu foarte multe fotografii ale oamenilor din Suceava. Am primit multe oferte, dar nu vreau sa-l vând pentru că îmi este de suflet", mărturiseşte tânărul.

La 1 martie 2005, Ştefan a lansat împreună cu un prieten informatician site-ul dedicat Sucevei.

„Atunci am avut curajul să mă duc la patroni de cluburi şi localuri să mă interesez de evenimentele lor. Pe parcursul anilor, site-ul s-a dezvoltat şi am cunoscut foarte mulţi oameni. Cu toate astea nu este încă o afacere", mai spune ArTiStul. Acum, în echipa sa care lucrează la acest site a mai strâns patru prieteni, recunoscuţi după poreclele Picsel, Ştef, Floppy şi Proro.

Primul pas spre o afacere

De anul viitor, Ştefan spune că îşi doreşte să transforme site-ul într-o mică afacere, pentru a-şi amortiza investiţiile pe care le-a făcut până acum. „Vreau să trec pe curat, să îmi fac firma mea, dar asta înseamnă multă muncă", mărturiseşte ArTiStul. El şi-a mai propus să traducă orasulsuceava.ro în cinci limbi: engleză, germană, polonă, rusă şi spaniolă.

Pe lângă pasiunea pentru realizarea de pagini web, Ştefan iubeşte muzica hip-hop şi grafitti.

Întrebări şi răspunsuri

Cum priveşte lumea site-ul orasulsuceava.ro?
Prietenii şi-au dat seama încă de la început de potenţialul site-ului şi m-au susţinut. Cu o parte chiar colaborez la conţinut. Alţii m-au luat la mişto şi râdeau de idee. Spuneau că sunt nebun, dar se pare că viziunea mea începe să prindă rădăcini. Singurul dezavantaj ar putea fi faptul că mai trebuie de lucrat la conţinutul categoriilor existente.

Când ai început să cânţi?
Cânt de prin 2004. Vizitam foarte multe site-uri de hip-hop. Muzica asta e o modalitate de exprimare pentru noi şi suntem câteva trupe în Suceava. Am fost chiar şi la Chişinău de curând.

ce-i place: Lui Ştefan îi place să călătorească. Tânărul spune că şi-ar dori să organizeze o excursie în toată lumea pentru oamenii „închişi la minte" să vadă şi ei ce înseamnă să trăieşti.

ce nu-i place: ArTiStului nu-i place reticenţa şi lipsa de informare unor oameni din jurul său care nu-şi pun întrebarea „de ce?". Tânărul spune că se izbeşte adesea de mentalitatea învechită şi de oameni extremişti.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite