Statul român trebuie să-i plătească lui Adrian Tărău 20.000 de lei daune pentru arestarea sa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis, în 9 noiembrie, prin sentinţă irevocabilă, că statul român trebuie să îi plătească omului de afaceri Adrian Tărău 20.000 de lei daune morale, pentru arestarea sa, dispusă de procurorul Alexandru Lele.

Citiţi şi:

Astfel, Înalta Curte a respins recursurile declarate atât de Tărău, cât şi de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Oradea şi de statul român, reprezentat de Ministerul Finanţelor, împotriva deciziei Curţii de Apel Oradea, din 5 martie, potrivit deciziei publicate pe site-ul ÎCCJ., relatează NewsIn

Tărău a fost arestat pe 20 aprilie 2001, de procurorul Alexandru Lele, sub acuzaţia de complicitate la contrabandă cu 1.495 de tone de benzină, trecută în acte ca şi kerosen, pentru a se sustrage de la plata accizelor şi a taxei de drum. Tărău a fost pus în libertate după 48 de ore, iar, timp de câţiva ani, a locuit în Statele Unite ale Americii. Între timp cazul a fost clasat, iar Adrian Tărău a fost exonerat de răspunderea penală.

La rândul său, procurorul care s-a ocupat de cazul Tărău a fost urmărit penal pentru fapte de corupţie şi suspendat din magistratură. La sfârşitul anului trecut, însă, Alexandru Lele a fost scos de sub urmărire penală şi repus în funcţia de procuror, primind retroactiv şi salariile.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite