Statui vechi de 40 de ani restaurate de elevi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Câţiva elevi ai Liceului de Artă din Ploieşti restaurează patru statui aparţinând sculptorului Gheorghe Coman, care datează dinainte de anul 1970.

„Lucrările realizate de artist au dispărut din centrul Ploieştiului când a fost făcut parcul din faţa Casei Albe. Prin 2005, am aflat că aceste lucrări ar fi încă în Ploieşti, în Sala Sporturilor“, a declarat Nicolae Lupu, profesorul coordonator al proiectului de restaurare.

Cele patru lucrări reprezintă soarele, luna şi alte elemente cereşti. Unele dintre sculpturi s-au deteriorat şi în timpul transportului de la Sala Sporturilor până în curtea liceului. Potrivit profesorului, cel puţin una dintre lucrări va fi gata până la sfârşitul lunii mai, când se vor serba Zilele Ploieştiului.

Elevii sunt încântaţi că participă la restaurarea operelor. „Nu am mai făcut asta până acum, dar prima jumătate de oră a fost mai greu să mă obişnuiesc cu dalta. Sunt încântată să lucrez la ele şi în timpul liber, pentru că îmi place foarte mult ceea ce fac“, a spus Elisabeta Petrescu, elevă.

 „Se vede deja forma pe care trebuie să o dăm. Noi trebuie doar să păstrăm forma, să lucrăm fin, cu atenţie şi precizie“, a declarat un alt elev, Mihai Teodorescu. Sculptorul Gheorghe Coman a trăit între anii 1925 şi 2005.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite