Staţiunile montane, blocate de turişti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Proprietarii de pensiuni sunt mulţumiţi că vremea bună le-a umplut cabanele. Meteorologii anunţă ninsori şi zilele următoare. Mulţi turişti au fost nevoiţi să facă ieri cale întoarsă din Poiana Braşov pentru că nu mai existau locuri de parcare, iar accesul auto a fost restricţionat.

De Crăciun, hotelurile şi pensiunile de pe Valea Prahovei au fost pline. La fel şi pârtiile, mai ales că în Ajun a început să ningă în majoritatea staţiunilor de la munte.

Se schiază pe toate pârtiile din Braşov şi de pe Valea Prahovei, însă una dintre preferatele amatorilor de sporturi de iarnă este pârtia Clăbucet, din Predeal, unde stratul de zăpadă măsoară 40 de centimetri.

„Vin în fiecare an cu familia aici. Soţia schiază, eu beau un vin fiert, copiii merg şi ei pe pârtie, ne simţim foarte bine, mai ales că acum avem zăpadă!“, a spus Andrei Manole, turist din Dâmboviţa.

Pârtii pline şi noaptea

„Avem nocturnă, aşa că am petrecut Crăciunul pe pârtie. Un vin fiert, cu scorţişoară, o căzătură, o urcare, o coborâre. E altceva !“, a spus Dragoş George, din Ploieşti.

La Păltiniş, stratul de zăpadă măsoară 40 cm, iar la Predeal, tot cam la fel. În Sinaia, la cota 1.400, stratul are 38 de centimetri, însă cel mai bine se schiază în Postăvaru, unde zăpada depusă a depăşit 60 de centimetri.

Ieri-seară, staţiunile de pe Valea Prahovei erau supraaglomerate. Potrivit centrului Infotrafic, nu mai erau locuri disponibile nici în parcări, nici la hoteluri şi nici pe pârtii.

“E o nebunie aici. Nu ai unde să arunci un ac. Dacă ar fi nins în Bucureşti, nu aş mai fi venit, dar şi aici e ca pe Magheru!”, a spus Adrian Rusu, care a ajuns ieri în Poiana Braşov.

Operatorii de transport pe cablu spun că peste 2.000 de schiori au fost pe pârtie ieri la Poiana Braşov. Şi monitorii au avut de lucru, peste 400 de turişti apelând la cursurile oferite de aceştia. Şi la Predeal, distracţia a fost în toi. Schiorii au renunţat cu greu să se despartă de pârtii.

Închirierea unui echipament pentru schiat costă între 30 şi 40 de lei/zi, iar lecţiile pentru începători, 45 de lei/oră. Pentru cei care preferă snowboardul, tariful este de 40 de lei/zi pentru închirierea unei plăci şi a clăparilor, la care se adaugă 50 lei/oră pentru lecţiile asigurate de monitori.

De asemenea, un ATV sau un snowmobil putea fi închiriat cu 100 - 250 de lei/oră în Predeal şi Poiana Braşov. 

Locuri libere

Un sejur de cinci zile pe Valea Prahovei costă între 150 şi 300 de euro de persoană. Oferta include demipensiune, dar şi o masă festivă. Încă mai există locuri libere de cazare, pentru că au fost turişti care au renunţat la rezervări.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite