Staţiunea Teliu, pe lista de aşteptare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Neînţelegerile între administraţia locală şi judeţeană întârzie investiţiile pentru transformarea comunei Teliu într-o staţiune de lux. Pârtie cu teleschi, stână turistică şi zeci de pensiuni sunt câteva dintre amenajările care, susţin autorităţile locale, se vor face la Teliu în maximum trei ani.

Comuna braşoveană Teliu este cunoscută în special pentru singura fabrică de prelucrare a cărnii de melc din România. Planurile pe care şi le face administraţia locală sunt însă altele.

În strategia pentru dezvoltarea comunei figurează înfiinţarea unei staţiuni pe amplasamentul fostei unităţi militare, pe o suprafaţă de 25 de hectare cedată comunităţii locale de Ministerul Apărării.

Demersurile pentru preluarea terenului au început în 2002. Iniţial a fost lansată ideea de realizare a unui centru de dezintoxicare, dar s-a renunţat. „În primăvară m-am dus de mai multe ori la Ministerul Apărării, când s-a făcut o inventariere a bunurilor care urmau să fie predate.

 Intenţia noastră a fost ca această unitate să intre în patrimoniul judeţului, iar ca administrator să fie localitatea noastră”, spune Şerban. Hotărârea de Consiliu Judeţean a fost discutată în urmă cu câteva zile, însă a fost respinsă pe motiv că nu este foarte clară. “Probabil nu s-a înţeles, nu s-a studiat temeinic de consilierii judeţeni solicitarea noastră, de a picat această chestiune.

Am solicitat sprijinul Consiliului Judeţean, pentru că veniturile noastre sunt foarte mici”, a mai precizat edilul din Teliu.

Potrivit acestuia, deja investitorii au început să apară. “Se construiesc case de vacanţă şi pensiuni. Va fi o staţiune montană tradiţională, cum este la Bran.

 Se vor face o pârtie de schi, pensiuni agroturistice, plimbări cu şareta sau cu sania, drumeţii pe masivul Ciucaş, se va amenaja o stână turistică”, a explicat planurile autorităţilor consilierul Adrian Maxim. Proiectul va ajunge din nou pe masa autorităţilor judeţene în luna noiembrie.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite