Staţiunea Mamaia, privită de la patru metri înălţime

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cursele cu autobuzele etajate constituie o variantă de petrecere a timpului liber pentru cei care şi-au programat concediul la mare. Începând de ieri, turiştii pot admira litoralul de la patru metri înălţime, pe traseul Gara Constanţa - staţiunea Mamaia.

„Mamaia Tour” le oferă turiştilor o plimbare de aproape jumătate de oră cu autobuzele etajate, într-un tur al staţiunii Mamaia şi al oraşului Constanţa, pentru doar trei lei. O călătorie cu autobuzul tradiţional costă jumătate din acest preţ,
1,5 lei.

„Îmi place la nebunie. Am văzut toată staţiunea Mamaia. De sus, aceasta are un alt farmec“, a spus Mircea Constantin (32 de ani), din Bucureşti. Cele patru autobuze, care circulă zilnic între orele 9.00 şi 21.00, sunt o atracţie şi pentru constănţeni. „Este o metodă interesantă de a vedea ce s-a mai construit prin oraş, iar copiii iubesc acest autobuz etajat. Le place foarte mult să stea la înălţime“, a declarat Victoria Lazăr (69 de ani), din Constanţa.

Angajaţii care lucrează pe aceste linii ale Regiei Autonome de Transport în Comun Constanţa sunt mândri de ceea ce fac şi se consideră o elită. „Suntem crema transportului local în municipiu. Toţi cei care se urcă în autobuz merg cu noi ca într-o călătorie, este o adevărată excursie. Am avut câţiva bucureşteni care, înainte să coboare, au ţinut să se laude că vor avea şi ei aşa ceva în Bucureşti, însă nu ştiu când“, a declarat Ali Ismail (37 de ani), şofer RATC Constanţa.

„Mă bucur să lucrez pe această linie“

Angajaţii spun că nimic nu se compară cu bucuria copiilor după câteva zeci de minute petrecute la înălţime. „Mă bucur să lucrez pe această linie. Nu este ca restul mijloacelor de transport. Vorbim cu călătorii, le explicăm traseul, este o relaţie specială. Există turişti care se plimbă de mai multe ori chiar în aceeaşi zi, iar cei care ne văd pe stradă ne fac cu mâna ca să ne salute“, susţine Tincuţa Ridat (38 de ani), taxator RATC Constanţa.  

Au împlinit trei ani

Autobuzele etajate au fost aduse în Constanţa în anul 2006. Reprezentanţii regiei spun că investiţia a fost un succes şi că a fost făcută pentru a sprijini turismul local. „Ideea mi-a venit în timp ce stăteam de vorbă cu câţiva prieteni. De aici şi până la a aduce zece etajate în Constanţa a fost doar un pas”, a declarat Dumitru Coiciu, directorul Regiei Autonome de Transport în Comun Constanţa.

Autobuzele cu etaj vor acoperi trei trasee. Primul, cel inaugurat ieri, vizează staţiunea Mamaia. Al doilea se numeşte “Litoral Tour” şi va cuprinde un tur al staţiunilor de pe litoralul românesc. Al treilea se cheamă „City Tour” şi reprezintă vizitarea atracţiilor turistice din municipiu. Traseele „Litoral Tour“ şi „City Tour“ vor fi inaugurate la data de 10 iulie. 

Date tehnice

Cele zece autobuze etajate din Constanţa au fost achiziţionate în leasing, pe o perioadă de cinci ani, valoarea investiţiei fiind de 2,9 milioane de euro. Autovehiculele sunt marca Volvo, au motoare de 250 CP şi capacitatea de 78 de locuri fiecare. Ele au lungimea de 12 metri şi înălţimea de aproape patru metri.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite