Staţiunea Bala, tot mai căutată de turişti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Staţiunea Bala, tot mai căutată de turişti
Staţiunea Bala, tot mai căutată de turişti

Complexul balneo-climateric este, în acest moment, aproape plin de pacienţi veniţi la tratament

Nu departe de Baia de Aramă, la circa 70 de kilometri de Severin, se află staţiunea balneo-climaterică Bala cu ape termo-minerale, cunoscută încă de pe timpul dacilor. Apele minerale de aici sunt la fel de bune ca şi cele de la Herculane. Complexul de Odihnă şi Tratament Balnear este dotat cu mijloace terapeutice moderne, tratamentul făcându-se în baza medicală din hotelul Ceres.

Construit pe patru nivele, complexul are o capacitate de 208 locuri. “Până anul trecut, veneau numai pacienţi din Mehedinţi şi din judeţele limitrofe. Acum, avem din toată ţara. Vin grupuri din Botoşani, Suceava sau de la Constanţa”, ne spune directorul complexului, Constantin Cîtu. 

Un loc agreat de pensionari

Majoritatea celor care vin aici sunt pensionari. „Sunt pentru prima dată aici. Împreună cu ginerele meu, ne-am uitat pe internet şi am văzut că e o staţiune bună. E mai greu cu transportul, mai ales sâmbăta şi duminica,  ar trebui să se ia o măsură. Tratamentul este foarte bun, iar oamenii, foarte amabili. Aici sunt şi urme romane.Voi reveni cu cea mai mare plăcere”, ne-a spus Veronica Suciu din Târgu-Mureş.

Biletul unui tratament de 18 zile este, pentru pensionari, jumătate din valoarea cuponului de pensie. Dar nu numai pensionarii pot veni aici. „În hotel, avem locuri şi pentru flotanţi. De exemplu, dacă un turist vrea să înnopteze la noi şi să stea pe cont propriu, îl costă 105 lei pe zi, preţ care include cazare, trei mese pe zi şi proceduri”, ne spune directorul Cîtu.

Turiştii au dormit şi pe holuri

Complexul este acum ocupat în proporţie de 95%, dar au fost şi zile mai pline. „Capacitatea este de 208 locuri, dar am avut zilele trecute şi 260. Au dormit pe holuri, prin baza de tratament. Avem vreo 40 de fotolii pat pe care le-am băgat în camere. Am mai amenajat şi în club sau în sala de gimnastică”, ne-a declarat directorul complexului.
Staţiunea oferă alinare pentru pacienţi cu afecţiuni ale aparatului locomotor, reumatismale, inflamatorii, ginecologice, hepato-biliare, digestive, de nutriţie, endocrine şi ale căilor urinare. Ca factori terapeutici, în staţiune se găsesc ape minerale mezotermale, slab sulfuroase, oligominerale, nămol sapropelic sulfuros, climat de crutare, aerosoli generaţi de plantele de câmp şi o atmosferă bogată în ioni negativi.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite