Staţiile de autobuz, de mică publicitate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Refugiile pentru călători au devenit suport pentru anunţuri, iar automatele de bilete sunt folosite drept coşuri de gunoi. Angajez dansatoare, execut manichiură-pedichiură, vând carne de miel, angajez sudor şi lăcătuş, firmă video-chat caut partener. Acestea sunt câteva dintre anunţurile prezente în staţiile de autobuz.

Deşi cele 96 de staţii din oraş sunt controlate de angajaţii Societăţii de Transport Public Alba (STP) aproape zilnic, actele de vandalism continuă. Pentru mulţi cetăţeni, staţiile au devenit panouri publicitare. Călătorii se pot delecta cu anunţuri diverse gen: angajez dansatoare pentru club de noapte, execut manichiură-pedichiură, vând carne de miel, angajez sudor şi lăcătuş, firmă video-chat caut partener, angajez „cuafeză – cu experienţă”, etc.

Diverse, utile şi invitaţii

„Pe panourile de policarbonat sunt adesea postate anunţuri de oferire a creditelor, ori nu e un secret că poliţia deţine o bază de date cu interlopi care adesea recurg la fel de fel de şiretlicuri până la schimbarea numerelor de telefon, pentru a-şi pierde urma sau a-şi asigura clientela”, a spus Stelian Nicola, directorul Societăţii de Transport Public Alba.
Iar pentru ca panoplia anunţurilor să fie completă, albaiulienii află tot din staţiile de autobuz de evenimentele mondene şi culturale care se vor desfăşura în oraş sau, de ce nu, în ţară. Invitaţiile la diferite concerte se fac tot în aceste locaţii, iar anunţurile sunt atât de bine lipite, încât angajaţii societăţii de transport au fost nevoiţi, în câteva cazuri, să înlocuiască panourile.

Cine răspunde de actele de vandalism? 

Potrivit unei hotărâri a Consiliului local Alba Iulia, Poliţia Comunitară răspunde de rezolvarea cazurilor de vandalism care se petrec în aceste locaţii, însă intervenţia acestora nemulţumeşte conducerea STP. „Le-am făcut adrese, prin care să stopeze acest fenomen sau măcar să îl diminueze, însă nu am sesizat nimic. Numărul de afişe creşte în continuare. Niciodată nu au răspuns la adresele noastre”, a declarat Stelian Nicola.
De cealaltă parte, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Comunitare Alba, Marius Ardeleanu, a explicat că poliţiştii comunitari constată şi sancţionează contravenţiile doar în momentul în care deţin dovezi concludente. „Noi acţionăm conform Legii 371/2004, privind înfiinţarea, organizarea şi funcţio­narea Poliţiei Comunitare. Nu ne permite legea să facem investigaţii”, a declarat Marius Ardeleanu. Cu alte cuvinte sunt sancţionate persoanele prinse în flagrant în urma desfăşurării patrulelor sau a sesizărilor făcute în timp util de cetăţeni.

Investiţii şi aparate distruse

Nici aparatele automate de bilete nu au scăpat de acţiunile persoanelor răuvoitoare. „Oamenii recurg la gesturi lipsite de orice respect şi distrug automatele de bilete, introducând în ele diferite obiecte: chei, pietre, hârtii, agrafe sau cartoane. Orice corp străin blochează automatul, de aici intervenind problemele”, a explicat Stelian Nicola. Călătorii care rămân fără bani şi fără bilete pot depune o plângere la sediul STP Alba, în urma căreia le va fi returnată suma. Investiţia în staţiile de autobuz şi în mijloacele de transport doate cu GPS s-a ridicat la 250.000 de euro.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite