Staţii de benzină fără acord de mediu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Potrivit Agenţiei pentru Protecţia Mediului Mureş, doar 20 din cele 37 de staţii de distribuţie a benzinei, cu termen de conformare 31 decembrie 2006, au luat măsurile legale de limitare a

Potrivit Agenţiei pentru Protecţia Mediului Mureş, doar 20 din cele 37 de staţii de distribuţie a benzinei, cu termen de conformare 31 decembrie 2006, au luat măsurile legale de limitare a emisiilor de compuşi organici volatili la încărcarea şi depozitarea benzinei.
Ing. Biro Imola, de la APM Mureş, ne-a declarat că dintr-un total de 60 staţii de distribuţie a benzinei din judeţul Mureş, 37 astfel de staţii trebuie să se conformeze prevederilor acestei legislaţii specifice până la finele acestui an, iar 23 de staţii au derogare până la 31 decembrie 2009. "Nici în ceea ce priveşte autorizarea staţiilor de distribuţie a benzinei, cu termen de conformare 31 decembrie 2006, situaţia nu este mai bună, doar 25 de staţii din totalul de 37 deţin autorizaţie de mediu la ora actuală", a precizat Biro Imola. Ea a adăugat că, în cazul staţiilor de distribuţie carburanţi care au obţinut derogare până la 31 decembrie 2009, doar 13 unităţi deţin autorizaţie de mediu din totalul celor 23 inventariate. "Dintre unităţile ce nu au obţinut încă autorizaţie de mediu, în top se află SC Petrom SA, Sucursala PECO Mureş Reghin, Sovata şi Sighişoara, ca şi SC Mureş SRL Voiniceni şi Târgu Mureş sau SC Muribenzoil SRL Tg. Mureş", a spus reprezentantul APM.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite