Oferta Statelor Unite de a dialoga cu Iranul nu va dura la nesfârşit

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Secretarul american de Stat, Hillary Clinton, a avertizat, miercuri, Iranul că oferta de dialog a Statelor Unite nu va dura la infinit şi a subliniat că acum este timpul ca republica islamică să acţioneze.

Hillary Clinton, care a rostit un discurs de 30 de minute fără să-şi consulte notiţele, a justificat decizia preşedintelui Barack Obama de a continua să caute o soluţie pentru demararea unui dialog cu Teheranul, în ciuda manifestaţiilor populare, apărute după realegerea preşedintelui Mahmoud Ahmadinejad, scrie AFP.

"Suntem pregătiţi să discutăm cu Iranul, dar a venit timpul să trecem la fapte", a declarat secretarul american de Stat în cadrul unui discurs rostit la Consiliul pentru Relaţii Externe, de la Washington.

"Oportunitatea nu va rămâne deschisă pe termen nelimitat", a adăugat Clinton, care îşi face cu această ocazie reapariţia pe scena politică a Statelor Unite, după ce a dispărut timp de aproape o lună din cauza unei fracturi la cot.

"Ştim că refuzul unui dialog cu Republica islamică nu a reuşit să împiedice demersul iranian către obţinerea de arme nucleare, nici să diminueze susţinerea Iranului faţă de terorism, nici să amelioreze modalitatea în care Iranul îşi tratează proprii cetăţeni", a adăugat Clinton.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite