Fidel Castro cere Statelor Unite să-şi retragă soldaţii din Honduras

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Fidel Castro cere Statelor Unite să-şi retragă soldaţii din Honduras
Fidel Castro cere Statelor Unite să-şi retragă soldaţii din Honduras

Fostul lider cubanez, Fidel Castro, a făcut apel la Statele Unite ale Americii pentru a-şi retrage soldaţii din Honduras pentru a uşura situaţia actuală provocată de lovitura de stat din statul central-american.

Statele Unite ale Americii, care deţine o bază aeriană în Honduras, a condamnat, în repetate rânduri,  lovitura de stat din Honduras. Americanii au întrerupt colaborarea militară cu Honduras la 1 iulie, dar au continuat să folosească baza militară.

Singura decizie corectă la acest moment este să cerem autorităţilor americane să înceteze să mai intervină sau să mai ofere asistenţă militară pentru răsturnarea liderilor şi să-şi retragă soldaţii din Honduras, a declarat Castro, potrivit presei cubaneze citate de Ria Novosti.

Acesta a adăugat că situaţia din America Latină este una foarte complicată şi nu poate fi rezolvată prin capcane, intrigi şi minciuni.

Manuel Zelaya a fost expulzat din ţară, duminică, printr-un puci militar. Ulterior, Congresul l-a înlocuit, printr-un vot în unanimitate, cu şeful legislativului, Roberto Micheletti.

Preşedintele, ales în ianuarie 2006 care reprezentant al formaţiunilor conservatoare, a efectuat ulterior un viraj net spre stânga şi s-a apropiat de conducători antiliberali din regiune, precum Daniel Ortega, preşedintele Nicaraguei, sau preşedintele venezuelean Hugo Chavez.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite