Franţa cere din nou Statelor Unite un moratoriu asupra execuţiilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Franţa a cerut din nou miercuri Statelor Unite un moratoriu asupra execuţiilor, după ce marţi, în statul Ohio, i-a fost adminsitrată injecţia letată unui bărbat de 36 de ani, condamnat pentru uciderea a 5 persoane, informează AFP.

"Franţa cere SUA stabilirea unui moratoriu asupra execuţiilor" şi "condamnă executarea lui Marvallous Keen", a declarat purtătorul de cuvânt adjunct al Ministerului francez al Afacerilor Externe, Frédéric Desagneaux. El şi-a exprimat dezaprobarea faţă de autorizarea, de către Curtea Supremă de Justiţie a SUA, a restabilirii pedepsei cu moartea în 1976, după patru ani de abolire.

Potrivit oficialului menţionat, "Franţa, ca de altfel întreaga Uniune Europeană, îşi reafirmă opoziţia în toate circumstanţele faţă de pedeapsa cu moartea", în care vede "un tratament crud şi inuman".

Prezentat drept bolnav mintal de către avocaţii săi, Marvallous Keene a fost considerat de vinovat pentru o serie de furturi şi de omoruri comise de o bandă de tineri între 24 şi 26 decembrie 1992, la Dayton, Ohio. Potrivit Agerpres, bărbatul a recunoscut cinci dintre cele şase crime comise.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite