Statele Unite au aprobat extrădarea lui Mihai Necolaiciuc

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Departamentul de Justiţie al Statelor Unite ale Americii a anunţat că instanţa americană a aprobat extrădarea către România a lui Necolaiciuc Mihai, informează Ministerul Justiţiei.

Potrivit informaţiilor transmise astăzi, 2 martie 2011, de către Departamentul de Justiţie al Statelor Unite ale Americii, instanţa competentă americană a aprobat extrădarea către România a numitului Necolaiciuc Mihai cu privire la cererile de extrădare transmise autorităţilor americane în februarie 2008 şi septembrie 2009, informează Ministerul Justiţiei.

Ministerul precizează că au fost înaintate autorităţilor americane trei cereri de extrădare.

Ultima dintre acestea a fost comunicată, pe cale diplomatică, Departamentului de Justiţie al Statelor Unite ale Americii la data de 31 ianuarie 2011 şi urmează a fi examinată de către autorităţile americane.

Mihai Necolaiciuc poate face apel în faţa Tribunalului Districtual iar, în cazul în care se respinge apelul, poate ataca decizia în faţa Curţii Supreme de Justiţie a Statelor Unite ale Americii.

Fostul director al CFR este reţinut în SUA, în vederea extrădării către România, din 23 iunie 2009. El este acuzat de abuz în serviciu, pentru că ar fi semnat ilegal 23 de comenzi de achiziţii de piese pentru instalaţii feroviare, care s-au dovedit a fi defecte, în perioada 2002-2003.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite