W.P.: Statele Unite au ţinut trei diplomaţi iranieni "ostatici" doi ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:
<b>W.P.</b>: Statele Unite au ţinut trei diplomaţi iranieni "ostatici" doi ani
<b>W.P.</b>: Statele Unite au ţinut trei diplomaţi iranieni "ostatici" doi ani

Trei membri ai Forţei de elită iraniene Quds, capturaţi în Irak de Statele Unite, au fost reţinuţi mai mult de doi ani cu toate că nu fuseseră implicaţi în activităţi antiamericane, iar la momentul acela aveau calitatea de diplomaţi, au afirmat un fost şi un actual oficial american.

Statele Unite au ţinut "ostatici" trei diplomaţi iranieni din Irak, eliberaţi săptămâna trecută, pentru a convinge Iranul să-şi reducă sprijinul pentru violenţele antiamericane din Irak, anunţă  Washington Times într-un material publicat în exclusivitate.

Unul dintre oficiali, care a dorit să-şi păstreze anonimatul a declarat că cei trei au fost ţinuţi ostatici ca "un potenţial element de constrângere" împotriva Iranului, care a oferit sprijin financiar şi armament irakienilor care au luptat împotriva SUA după invazia americană din Irak din 2003.

Atât Iranul cât şi Irakul au protestat faţă de arestarea şi reţinerea prelungită a celor trei, acţiuni care au atras atenţia comunităţii internaţionale.

Forţa Quds este o unitate de elită a armatei şi serviciilor de informaţii din Iran. Mulţi dintre oficialii şi veteranii ei se află în funcţii importante în Guvernul de la Teheran.

În urma arestărilor, oficialii americani au dat de înţeles, în repetate rânduri, că cei trei iranieni au fost direct implicaţi în susţinerea violenţelor antiamericane din Irak, dar nu au oferit dovezi concrete. Cei trei nu au fost acuzaţi niciodată de comiterea vreunei infracţiuni.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite